•  eBelakrajina.si  •  eCelje.si  •  eDolenjska.si  •  eLjubljana.si  •  ePosavje.com  •  ePrimorska.si
•  Galerija  •  Forum  •  Poslovni imenik Posavja
V novico

Želite objaviti svojo novico ali dogodek?

ePosavje.com - Dodaj med priljubljene

ePosavje.com - Facebook

Dan KGZS v Krškem

 

Dan KGZS, Krško, 4.6.2010

Foto: arhiv ePosavje

Na slovesnem praznovanju desetletnice obstoja Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije v Krškem so v četrtek podelili tudi priznanja KGZS za življenjsko delo.

Jovsi, Kapele

Deset let delovanja Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije

"Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je bila ustanovljena 12. maja leta 2000 po dolgotrajnem usklajevanju političnih interesov. V slovenskem kmetijstvu se je pred tem že dalj časa kazala potreba po močnem interesnem (stanovskem) zastopanju kmetijstva in kmetov oziroma vseh, ki se ukvarjajo s kmetijstvom. V desetih letih delovanja je postala ključen sogovornik pri reševanju problemov in zastopanju slovenskega kmetijstva tako doma kot v Evropski uniji. Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je pričakovanja na področju kmetijstva upravičila, postala pa je zastopnik ne le kmetijstva kot panoge, temveč gonilna sila razvoja vsega slovenskega podeželja in vseh, ki v tem prostoru delujejo," so zapisali v sporočilu za javnost. Na prireditvi v Kulturnem domu Krško so podelili tudi dvanajst priznanj za življensko delo. In kdo so med nagrajenci? V nadaljevanju:

Dvanajst prejemnikov priznanja KGZS za življenjsko delo

Letošnji nagrajenci, ki so pripomogli pri ustvarjanju pogojev za ustanovitev zbornice pred desetimi leti in sodelovali pri ustanovitvi in kasnejši krepitvi ugleda Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, so tako postali Marija Bezovšek, Milan Peter Kocutar, Majda Loncnar, Jožef Meolic, dr. Julij Nemanič, prof. dr. Jože Osterc, Miroslav Pirc, Bruno Podveršič, Rajko Štefanič, Vladimir Tumpej, Anton Zaletel in Janez Žaren.

(KGZS, eP)

Dodaj komentar

Uredništvo spletnega portala ePosavje.com ne odgovarja za objavljene komentarje, ki so jih poslale naše bralke in bralci.
Prosimo za strpno debato!
Objava reklamnih sporočil ni dovoljena.


Varnostna koda
Osveži

 
Poslovni imenik Posavja
 

Previous Next
Izdelava spletnih strani

Referendum

Sodelovanje

Gimnastično društvo RAIN Krško
Karizma Krško
Nogometni klub Krško
Odbojkarsko društvo Brestanica
Rokometni klub Krško