Rojstni dan (1): Hvala, ker nas spremljate od leta 2007 ;)

Rojstni dan (1): Hvala, ker nas spremljate od leta 2007 ;) Grafika: ePosavje

Bila je sobota. Takšna, kot je današnja. Peti maj je bil in na koledarju se je (takrat še) bleščala letnica 2007. In od tiste sobote naprej je posavsko medmrežje (regija, prebivalci in še kdo) bogatejše za spletno mesto ePosavje.com

Priložnost za mlade? Da!

Ob tej priložnosti še enkrat več hvala vsem, ki so v tem času soustvarjali in še vedno skrbijo za utrip vrstic, ki jih prebirate. Matej Jordan, Nina Barbič, Klemen Štih, Matic Romih, Primož Vintar, Rok Vintar, Alen Žgalin, Tina Šoln, Primož Cigler, Lenart Senica, Maja Truden, Anton Hruševar, Matic Ganc, Jurij Colarič je le nekaj (mladih) Posavcev, ki so od leta 2007 tako ali drugače prispevali svoj kamenček v mozaik življenja med Lisco, Gorjanci in Orlico. Še posebno pa gre zahvala vsem bralkam in bralcem, ki s svojimi zapisi skrbite, da se sliši tudi vaš glas (in vidijo vaše fotografije).

Kaj se je spremenilo v petih letih?

Pet let delovanja v takšni majhni medijski krajini (slovenski in posavski) je (z nekaj samohvale) vendarle dosežek, katerega je vredno vedno znova priklicati iz spomina. Ko se človek ozre nazaj, najde takšne in drugačne dogodke.

Dogodek, ki je odmeval? Tragedija na Blanci

Posavska krajina se je spremenila (kovanec ima dve plati, lepšo prepuščamo vam), z njo pa tudi ljudje. A nekaj dogodkov je vendarle ostalo zapisanih z velikimi črkami. Ob vsem infrastrukturnih pridobitvah je v teh petih letih največjo luknjo zagotovo povzročil tisti usodni Zadnji spust po Savi, ko je na Blanci ugasnilo trinajst posavskih življenj.

Hvala vam!

Velika hvala pa tudi vsem podpornikom, ki nam ob korakanju proti prvemu razredu osnovne šole, stojijo ob strani: Pivnica Apolon, SL Inženiring, Kostak Krško, Kmečka zadruga Krško, Avtohiša Kolmanič, Pizzeria Fontana, Hajcom Krško, Martimex, Efekt Krško, Kolpa, Obzorje in ostali.

Blaž Šunta

NASLEDNJIČ - Rojstni dan (2): Pregled fotoarhiva 2007 - 2008

Pridružite se nam na Facebooku

Pošljite novico