Skip to main content
V Posavju 12.4° C Torek, 20. april 2021
13.07.2020
12:29
Kako udobno potovati v skupini štirih adrenalincev po brezpotjih ter po asfaltnih cestah in pri tem biti skoraj na prostem? Rešitev je Maverick Max.

Can-am Maverick Sport Max DPS 1000

Pri Ski&Sea, zastopniku za BRP grupacijo so nam v test in izvedbo potopisa posodili novega Can-am Maverick Sport Max DPS 1000. Omenjenega specialista za brezpotja poganja dvovaljni Rotax z 976 ccm ter 70kW. Preko avtomatskega menjalnika (CVT) se moč prenaša na zadnja kolesa. Po potrebi z ročico vklopimo še sprednji par koles in reduktor. Ima tudi zaporo zadnjega diferenciala. Terenske zmogljivosti so odlične. Kljub dolžini 3,78m je zelo okreten. Za volanom velikosti sploh ni čutiti. Višina od tal je 30,5 cm in mu omogoča prehod čez zelo slab teren. Vzmetenje je po mojem mnenju vzor prave aktivnosti.

Fotogalerija (Foto: Gordana Keller):

Končna hitrost je dobrih 107 km, ki jo stabilno doseže tako po asfaltu, kakor tudi po makadamskih cestah. Poleg štirih udobnih sedežev je zadaj keson za tovor. Can Am Maverick Max je odlično orodje za delo in zabavna igrača za vsakega adrenalinca. Več o našem drvenju z 1000 kubičnim Ovnom si poglejte in preberite na https://www.lynx-adrenaline.com.

Tekst: Toni Glušič
Foto: Gordana Keller

mobilnost
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi