Skip to main content
V Posavju 0.5° C Sreda, 3. marec 2021
28.08.2020
13:13
Renault ZOE Z.E. EDITION ONE R135L
Foto: Gordana Keller
Počasi, a vztrajno se v cestno mobilnost vključuje elektrika. Zopet smo se vozili izključno na elektriko. Cena goriva je sanjsko poceni, mirno lahko rečem, da za uporabnika zastonj.

Renault ZOE Z.E. EDITION ONE R135L

Pri prodajalcu Renault TPV Avto so nam v test posodili novega ZOE. Omenjeni model skoraj vsi poznamo, ker je na cestah že od 2012. Vmes so ga večkrat prenovili in posodobili. Renault ZOE je najbolj prodajan električni avto v Evropi. Najnovejši ZOE v kompletu z novo 52kW Z.E.50 baterijo in novim 100kW (135 KM) elektromotorjem v idealnih pogojih naredi slabih 400km. V praksi smo dosegli 350 kilometrov po mestu in magistralnih cestah ter 270 km pri vožnji po avtocesti. To je že zelo uporaben doseg in ZOE ima v svojem razredu največjega.

Fotogalerija (Foto: Gordana Keller):

Na javni polnilnici smo ga od 19% do 100% brezplačno polnili približno tri ure. Kot vsi elektromobili ima tudi ZOE odlične pospeške, končna hitrost pa je elektronsko blokirana na 144 km/h. Testni avtomobil je bil vrhunsko opremljen. Odlični materiali v kabini, usnjeni sedeži, LED sprednji žarometi s samozatemnitveno funkcijo, parkirni senzorji in vzvratna kamera, tempomat, avtomatska klima, pametni ključ, navigacija in odlični glasbeni sistem BOSE. Kaj vse se še skriva v majhnem ZOE in kako udobno in poceni nas je vozil, si poglejte na https://www.lynx-adrenaline.com.

Tekst: Toni Glušič
Foto: Gordana Keller

mobilnost
fotogalerija
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja