Skip to main content
V Posavju 5.9° C Sobota, 27. februar 2021
21.09.2020
19:04
Ford Kuga Titanium X 1,5 EcoBoost
Foto: Gordana Keller
Ford je s Kugo od leta 2008 uspešno posegal v segment SUV. Po 12 letih je tovarna med kupce lansirala popolnoma novo Ford Kugo in prav nova Kuga v Solar srebrni barvi nas je čakala pri Autohiši Čepin.

Ford Kuga Titanium X 1,5 EcoBoost

Obširna paleta motorjev

Že zunanji izgled novega modela se nam je prikupil. Zelo izstopajo novi LED projektorski žarometi, ki so tudi izredno učinkoviti. Celotna linija novega SUV-a deluje športno. Zadaj Kugo krasijo dve pravi izpušni cevi, LED luči in spojler, ki še poudari to športno linijo. Ford je za novo Kugo pripravil obširno paleto motorjev. Dva bencinarja, dva dizla in dva hibiridna motorja. Najmočnejši ima 165 kW.

"Moči je dovolj, avtomobil dobro pospešuje"

Naš testni avto je poganjala močnejša različica bencinarja. Agregat s 1496 ccm ob pomoči turbinskega polnilnika doseže 110 kW in poganja preko šeststopenjskega ročnega menjalnika sprednji par koles. Moči je dovolj in avtomobil dobro pospešuje, tudi potovalna hitrost je brez naprezanja motorja lahko visoka. Poraba je za tako velik avto ugodna, brez težav se vozite za okoli sedmih litrov.

Fotogalerija (Foto: Gordana Keller):

Nova Ford Kuga

Nova Kuga je SUV-ovsko visoka in podvozje malo mehkejše, vendar se tudi bolj ostre vožnje ne brani. Notranjost je ergonomsko dodelana in udobna. Multimedija in ostala tehnologija je dobra ter predvsem nezahtevna za uporabnika. Testni avto je imel odlično glasbeno »mašinerijo« priznane znamke B&O, ki opraviči svoj sloves. Kaj vse vam nova Ford Kuga še ponuja in s čim se lahko razvajate pri vožnji si poglejte v razširjeni obliki na https://www.lynx-adrenaline.com.

Tekst: Toni Glušič
Foto: Gordana Keller

mobilnost
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja