V Gadovi peči o razvoju turizma in podeželja v Posavju

V Gadovi peči o razvoju turizma in podeželja v Posavju Foto: Občina Brežice

V petek dopoldne so v Gadovi peči predstavili dejavnosti na področju razvoja turizma in podeželja v Posavju. Ob tem so povedali tudi nekaj več o prireditvah, ki bodo v teh krajih naslednji konec tedna. In kaj se bo dogajalo?

Gadova peč

"V Gadovi peči je potekala tiskovna konferenca, namenjena predstavitvi dejavnosti na področju razvoja turizma in podeželja v Posavju ter najavi dogodkov, ki se bodo 21.4.2012 odvijali prav v Gadovi peči. Na tiskovni konferenci so sodelovali predsednik Sveta regije Posavje in župan Občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak, župan Občine Brežice Ivan Molan in predsednik Vinogradniško turističnega društva Gadova peč Ivan Urbanč," so sporočili z Občine Brežice.

Okrogla miza, sprejem Vinske kraljice

Ob tem dodajajo, "da bo skupni posavski projekt tudi okrogla miza z ministroma za kmetijstvo in okolje ter delo, družino in socialne zadeve na temo možnosti in priložnosti kmetijstva ter turizma pri zagotavljanju delovnih mest. V soboto, 21. aprila, se bo ob 17. uri zgodil tudi svečani sprejem Vinske kraljice Slovenije v Posavju, ki se bo nadaljeval s Praznikom kruha, vina in dobre volje v Pošteni vasi. Dan pozneje pa bo v Radečah krst novega turističnega splava Savusa."

Vrata turizma Posavja, Posavska špajza

V Brežicah še dodajajo, "da je projekt Vrata turizma destinacije Posavje z evropskim sredstvi programa Leader podprt projekt, katerega nosilec je Občina Brežice, ki bo z odobrenimi sredstvi v višini 200.000 evrov obnovila prostore Mestne hiše in v njej vzpostavila trgovino in vinoteko z lokalnimi posavskimi vini in izdelki ter protokolarno sobo za predstavitev turistične ponudbe in turistično-informativni center za neposredno prodajo lokalnih turističnih produktov Posavja. Posavski projekt na področju povezovanja turizma in podeželja je projekt Posavska špajza, ki bo skušal z aktivnostmi in investicijami (Občina Brežice bo delno obnovila tržnico in vzpostavila eko kotiček) lokalnim ponudnikom omogočiti urejen prostor za neposredno trženje lokalnih pridelkov/izdelkov, promovirati ponudbo obiskovalcem regije – turistom, povečati turistični potencial pretežno podeželske regije ter spodbuditi postopno povečanje lokalne samooskrbe."

(Občina Brežice, bš, eP)


Poglejte tudi

Pošljite novico