Veliko dela za policiste: V treh primerih odkrili 20 tujcev

Veliko dela za policiste: V treh primerih odkrili 20 tujcev Foto: arhiv ePosavje

Na Mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova je v petek popoldne pripeljal tovorni vlak iz Srbije, ki je v Italijo prevažal pločevino.

Veliko dela na meji

V Dobovi štirje Libijci, trije Alžirci in Egipčan

Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vlaka, na podvozju vlaka so našli skritih osem tujcev, ki so se skušali izogniti mejni kontroli. Štiri državljane Libije, tri državljane Alžirije in državljana Egipta so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

V bolgarskem tovornjaku dva Afganistanca

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so v soboto pri opravljanju mejne kontrole v tovornem vozilu bolgarskih registrskih številk našli dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo, tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

V Novi vasi pri Mokricah izsledili 10 tujcev

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Novi vasi pri Mokricah izsledili in prijeli šest državljanov Afganistana, dva državljana Pakistana in dva državljana Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tudi te tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

(PU Novo mesto, eP)


Poglejte tudi

Pošljite novico