Pred prazniki pri državljanu BiH (21) odkrili veliko orožja

Pred prazniki pri državljanu BiH (21) odkrili veliko orožja Foto: PU Novo mesto

Na Obrežju so v četrtek predstavili najdbo večje količine orožja, ki so jo pri državljanu Bosne in Hercegovine odkrili v dopoldnevu 19. decembra.

Odstranili so tapeto na dnu vozila in odkrili prostor

Orožje za potrebe krimininalnih združb v Evropi

Delavci mobilnega oddelka Finančnega urada Novo mesto so opravili pregled osebnega avtomobila pri vozniku iz Bosne in Hercegovine ter pri odstranitvi tapete na dnu vozila odkrili prirejen prostor, namenjen tihotapljenju blaga. V prirejenem prostoru so opazili orožje in dele orožja in o tem takoj obvestili policiste Postaje mejne policije Obrežje.

21-letniku sp pdvzeli prostost in ga pridržali ter začeli s preiskavo

Kot je povedal Franci Božičnik, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Novo mesto, so policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja 21-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine,  skladno z določili Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in ga pridržali.

 Zaseženo orožje, Foto: PMP Obrežje

Predelani pištoli, 18 avtomatskih pušk, lovsko puško, nabojnike in naboje

Na podlagi pridobljene odredbe za preiskavo osebnega avtomobila so kriminalisti v prirejenem prostoru avtomobila našli in zasegli dve predelani pištoli, 18 avtomatskih pušk, lovsko puško, 37 nabojnikov za avtomatsko puško in 689 nabojev različnih kalibrov, zasegli so tudi osebni avtomobil, dokumente vozila in dva mobilna telefona. Ob preliminarnem pregledu zaseženega orožja so policisti ugotovili, da gre za orožje, ki ga po Zakonu o orožju uvrščajo v kategorijo A in spada med prepovedano orožje.

V preiskavo so se vključili tudi varnostni organi BiH

"Na podlagi ugotovitev in zbranih obvestil so kriminalisti za sodelovanje zaprosili varnostne organe Bosne in Hercegovine, ki so izvedli hišni preiskavi na območju Bosne in Hercegovine. 21-letnega osumljenca so kriminalisti privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307/1 členu KZ-1B. Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Krškem je za osumljenca odredil pripor," dodajajo policisti.

(bš, eP)


Poglejte tudi

Pošljite novico