KRŠKO | Umrla 61-letnika peška, voznika so odkrili v Črnomlju

KRŠKO | Umrla 61-letnika peška, voznika so odkrili v Črnomlju Foto: ePosavje.com

V petkovem dopoldnevu so se čez Krško zaslišale številne sirene. Kaj in kje se je zgodilo? V križišču na Cesti krških žrtev se je zgodila nesreča s smrtnim izidom. Več v nadaljevanju zapisa:

Sirene v Krškem

(10:19) Nesreča na Cesti krških žrtev v Krškem

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so bili o dogodku na Cesti krških žrtev v Krškem obveščeni ob 9. uri in 59 minut. Kot so sporočili prek servisa sos112, dogodek beležijo kot nesrečo v cestnem prometu. "Poškodovan človek na Cesti krških žrtev, Krško," pišejo v opisu dogodka.

Kdor je videl prometno nesrečo, opazil tovorno vozilo ali karkoli ve o povzročitelju, prosimo, da to takoj sporoči na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

(11:20) Policisti prosijo za pomoč. Ve kdo kaj več o nesreči?

Voznik tovornega vozila trčil v peško in pobegnil s kraja nesreče

Ob 10.02 so bili na Policijski upravi Novo mesto obveščeni o hudi prometni nesreči na Cesti krških žrtev v Krškem. "Voznik tovornega vozila je na prehodu za pešce trčil v peško in po nesreči pobegnil s kraja," pravijo policisti.

Iščejo tovornjak Scania bele barve s sivo cerado

Peška je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče. Po prvih informacijah policistov naj bi povzročitelj nesreče vozil tovorno vozilo znamke Scania bele barve, s priklopnim vozilom s sivo cerado. Voznik je odpeljal v smeri proti Drnovem.  

Policisti prosijo za pomoč

"Kdor je videl prometno nesrečo, opazil tovorno vozilo ali karkoli ve o povzročitelju, prosimo, da to takoj sporoči na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200," dodajajo policisti.

 Foto: ePosavje.com

(11:23) Cesta krških žrtev je zaprta v križišču pri šopingu

Zaradi ogleda prometne nesreče je Cesta krških žrtev v Krškem zaprta v smeri Drnovega pri ti. šopingu, v smeri Vidma pa v križišču CKŽ z Ulico mladinskih delovnih brigad. Obvoz je čez ozke ulice Leskovca pri Krškem, gneča je bila tudi na povezovalni cesti med šopingom mimo Zdravstvenega doma do Leskovške ceste, tako da priporočamo precejšnjo mero potrpežljivosti.

(11:35) Kje je prišlo do nesreče?


(13:45) Kaj pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice?

"Ob 9.59 je na Cesti krških žrtev v Krškem tovorno vozilo zbilo peško. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče, očistili cestišče in nudili pomoč policiji, reševalcem nujne medicinske pomoči Krško ter pogrebni službi. Poškodovana oseba je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče," dodajajo na servisu 112.

(14:17) Policisti so voznika tovornjaka izsledili pri Črnomlju

V nesreči je umrla 61-letna peška

"Policisti Policijske uprave Novo mesto so na območju Črnomlja izsledili voznika tovornega vozila, ki je bil v Krškem udeležen v prometni nesreči, v kateri je umrla peška," so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

60-letnik trčil v peško in nadaljeval z vožnjo proti Drnovem

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov se je nesreča zgodila ob 9.58 na Cesti krških žrtev v Krškem, ko je 60-letni voznik tovornega vozila znamke DAF na prehodu za pešce trčil v 61-letno peško iz Krškega, ki je prečkala cesto - voznik tovornega vozila z območja Ljubljane pa je po trčenju nadaljeval z vožnjo.

Po pregledu nadzornih kamer, sledeh in informacijah so ga le izsledili

"Policisti so takoj pričeli izvajati številne aktivnosti za izsleditev povzročitelja nesreče. Na podlagi pregleda nadzornih kamer, najdenih sledi nesreče in številnih informacij občanov, ki so se odzvali na naš poziv, so povzročitelja izsledili na območju Črnomlja," dodajajo policisti.

Še vedno pa niso razjasnjene vse okoliščine nesreče, zato prosimo morebitne ostale očividce, ki nas še niso poklicali, predvsem pa voznika osebnega avtomobila temno modre barve, ki se je takoj po nesreči ustavil na kraju in kasneje odpeljal, da nas pokličejo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.


Vir: Policijska uprava Novo mesto

Policisti še opravljajo ogled prometne nesreče

"Policisti trenutno opravljajo ogled in izvajajo vsa potrebna dejanja za zavarovanje sledov prometne nesreče. O nesreči sta bili obveščeni preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, ki sta se udeležili ogleda kraja prometne nesreče. Okoliščine policisti še preiskujejo in bodo po zaključeni preiskavi o ugotovitvah in izsledkih seznanili pristojno tožilstvo. Številnim, ki so nam že posredovali informacije o prometni nesreči, se za pomoč zahvaljujemo," pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

Policisti prosijo voznika osebnega vozila modre barve, da pokliče na policijo

"Še vedno pa niso razjasnjene vse okoliščine nesreče, zato prosimo morebitne ostale očividce, ki nas še niso poklicali, predvsem pa voznika osebnega avtomobila temno modre barve, ki se je takoj po nesreči ustavil na kraju in kasneje odpeljal, da nas pokličejo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200," dodajajo policisti.

(bš, PU Novo mesto, sos112, eP)


Poglejte tudi

Pošljite novico