Bolgarskega tovornjakarja (47) so izločili iz prometa

Bolgarskega tovornjakarja (47) so izločili iz prometa Foto: arhiv ePosavje

Policisti so v nedeljo, v zgodnjih jutranjih urah, prijeli več klicev voznikov, ki so opozorili na nevarno vožnjo voznika tovornega vozila, ki naj bi na avtocesti iz smeri Obrežja proti Novem mestu vozil 10 km/ h, vijugal po vozišču in s tem onemogočal drugim voznikom, da bi ga lahko varno prehiteli.

Na avtocesti Obrežje - Novo mesto

Ustavljali so ga s svetlobnimi in zvočnimi signali

Policisti so se takoj odzvali in tovorno vozilo bolgarskih registrskih oznak izsledili v bližini izvoza za Novo mesto. "Ustavljali so ga s svetlobnimi in zvočnimi signali na službenem vozilu, vendar znakov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Da bi mu preprečili nadaljnjo vožnjo in ogrožanje drugih udeležencev v prometu so zapeljali pred njegovo vozilo in ga uspeli ustaviti," dodajajo policisti.

Ves čas se je aktivno upiral

Kršitelj ni upošteval večkratnih pozivov policistov, naj izstopi iz vozila, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga s telesno silo izvlekli iz vozila, voznik se je ves čas aktivno upiral in skušal pobegniti.

Na pomoč so poklicali zdravnika

Na kraj so poklicali zdravnika, ki je ugotovil, da 47-letni državljan Bolgarije zaradi zdravstvenih težav nikakor ni zmožen voziti in obvladovati vozila.

Izdali so mu plačilni nalog

"Policisti so še ugotovili, da ni upošteval predpisov, ki se nanašajo na dovoljen čas trajanja vožnje in obveznih počitkov. Poskrbeli so za odstranitev vozila in vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog," še sporočajo s Policijske uprave Novo mesto.

(eP)


Poglejte tudi

Pošljite novico