Voda v prodajalni, madež na cesti in padec v globoko klet

Voda v prodajalni, madež na cesti in padec v globoko klet Foto: arhiv ePosavje

Reševalci in gasilci so imeli v nedeljo nekaj več dela. Že dopoldne so gasilci pomagali na Obrežju, nekaj po 13. uri še v Tržišču, pred 13.30 uro pa so krški gasilci in brežiški reševalci posredovali v Ravnah pri Zdolah.

Kaj se je dogajalo v Posavju?

Okvara na napeljavi, voda v prodajalni

Ob 11.10 je na Obrežju, občina Brežice, zaradi okvare na vodovodni napeljavi, voda zalila skladiščne prostore prodajalne. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Obrežje, ki so izčrpali okoli šest kubičnih metrov vode in iznesli predmete.

Madež na cesti

Ob 13.10 so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Tržišče v kraju Budna vas, občina Sevnica, kjer je na traktorju počila hidravlična cev in je iztekala tekočina na cestišče. Gasilci so izteklo tekočino na površini petih kvadratnih metrov posipali z vpojnimi sredstvi in počistili.

Pomoč po padcu v globoko klet

Ob 13.18 so posredovali gasilci Poklicne gasilske enote Krško v kraju Ravne pri Zdolah, občina Krško, kjer je oseba padla v klet, globine tri metre in se poškodovala. Gasilci so poškodovano osebo oskrbeli in pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči Brežice pri prenosu osebe v reševalno vozilo.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali štiri pozive za nujno medicinsko pomoč.

(eP)


Poglejte tudi

Pošljite novico