Nesreča v Pečicah: Na dvorišču pred hišo avto povozil 60-letnico

Nesreča v Pečicah: Na dvorišču pred hišo avto povozil 60-letnico Foto: arhiv ePosavje

Policisti na Policijski upravi Novo mesto v prvem letošnjem ponedeljku žal beležijo dve prometni nesreči s smrtnimi žrtvami. V jutranji nesreči na območju Dolenjskih Toplicah sta umrli dve osebi, popoldne na območju brežiške občine pa še tretja oseba.

Nesreča v Pečicah

Umrla občanka

Kot namreč pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice, so bili ob 15.13 uri obveščeni o nesreči v naselju Pečice v brežiški občini, na meji med krško in brežiško občino. Tam je namreč prišlo do nesreče, v kateri je osebno vozilo povozilo občanko.

Pomoč iz Krškega in Brežic

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče in skupaj z reševalci nujne medicinske pomoči Brežice s tehničnim posegom izvlekli osebo izpod vozila. "Oseba je v nesreči preminula, obveščene so bile pristojne službe," dodajajo na Regijskem centru za obveščanje Brežice.

8. JANUAR 2019

(09:10) Kako je prišlo do nesreče?

Na dvorišču premaknila osebni avtomobil

Policisti pravijo, da so bili nekaj po 15. uri so bili policisti PP Brežice obveščeni o nesreči v kraju Pečice, kjer naj bi žensko povozil avtomobil. Po prvih ugotovitvah policistov naj bi 60-letna ženska na dvorišču stanovanjske hiše premaknila osebni avtomobil po rahlem klancu navzgor.

Izstopila iz avtomobila, to se je začelo premikati in povozilo 60-letnico

Ko je izstopila iz vozila in hodila proti hiši, se je vozilo, ki najverjetneje ni bilo ustrezno zavarovano, oziroma ni bila zategnjena ročna zavora, pričelo premikati in povozilo žensko, ki je obležala pod vozilom. "Zaradi hudih poškodb je umrla na kraju nesreče. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo," dodajajo policisti.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so sicer v preteklih 12-ih urah posredovali sedem pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginulih živali.

(eP)


Poglejte tudi

Pošljite novico