Kronika v Posavju, 29.3.2012

Kronika v Posavju, 29.3.2012 Foto: arhiv ePosavje

V Sevnici nesreča 17-letnega motorista, ilegalno v Slovenijo, v Sromljah neznanca prodajala posodo.

V Sevnici nesreča 17-letnega motorista

Sevniški policisti so bili nekaj pred 20. uro obveščeni o prometni nesreči v Sevnici.

Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče, zbrali obvestila in ugotovili, da je 17-letni voznik mopeda zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v osebni avtomobil in padel. Povzročitelja nesreče so reševalci odpeljali v celjsko bolnišnico.

Ilegalno v Slovenijo

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili 30-letnega državljana Albanije, ki je ilegalno prestopil državno mejo preko Bregane. Tujcu bodo po zaključenem postopku izdali plačilni nalog in ga predali hrvaškim varnostnim organom.

Madžara prodajala posodo

Brežiške policiste je popoldne obvestil občan, da neznanci v Sromljah v odkup ponujajo posodo. Policisti so izsledili državljana Madžarske in o kršitvi obvestili pristojno tržno inšpektorico, ki je v postopku tujcema izrekla globo.

Ostala obvestila

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 40 nujnih primerih. Obravnavali so 3 prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 3 prometne nesreče, v katerih je nastala materialna škoda. Posredovali so zaradi 10 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, povoženja divjadi in ovir na vozišču.

(PU Novo mesto, eP)

Poglejte tudi

Pridružite se nam na Facebooku

Pošljite novico