Živahno na 112: Zemljina, plaz in "požar"

Živahno na 112: Zemljina, plaz in "požar" Foto: arhiv ePosavje

Kar živahno popoldne na številki 112. Že zjutraj pomoč gasilcev v Dobovi, popoldne prijavljen požar na avtocesti (pa od njega ni bilo k sreči nič), ob močnem nalivu pa se je na cesto Lomno - Arto sprožil plaz.

Zemljina v napoto

Ob 9.40 so posredovali gasilci PGD Veliki Obrež pri osnovni šoli Dobova, kjer so na površini 300 m2 odstranili nanos zemljine, ki je bila posledica sobotnega neurja.

"Požar"

Ob 17.10 naj bi na avtocestnem odseku Smednik - Drnovo v občini Krško zagorelo osebno vozilo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka ter pregledali vozilo, njihovo posredovanje pa ni bilo potrebno.

Plaz

Ob 17.33 se je usul zemeljski plaz na odsek ceste Lomno-Arto v občini Krško. "Nanos zemljine z gradbeno mehanizacijo odstranjujejo dežurni delavci pristojne komunalne službe Kostak Krško," so ob 18. uri sporočili z Regijskega centra za obveščanje Brežice.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali štiri pozive za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto smo posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(ReCO Brežice, eP)

Poglejte tudi

Pridružite se nam na Facebooku

Pošljite novico