Skip to main content
V Posavju 11.4° C Četrtek, 22. april 2021
01.04.2021
10:10
Nesreča na Brodu pri Podbočju
Foto: ePosavje.com
Nekaj po 17. uri se je na cesti Križaj - Kostanjevica na Krki zgodila prometna nesreča, v kateri sta se dve osebi poškodovali.

Nesreča v Brodu pri Podbočju

Voznico so prepeljali v Brežice, motorista pa v Novo mesto

KRŠKO Na Regijskem centru za obveščanje Brežice pravijo, da sta ob 17.12 v naselju Brod v Podbočju, občina Krško, trčila motorist in osebno vozilo. Na kraju dogodka so posredovali gasilci Poklicne gasilske enote Krško, reševalci nujne medicinske pomoči Krško in patrulji krške policijske postaje.

Motorist po trčenju obležal pod cesto

Gasilci so zavarovali kraj dogodka, odklopili bateriji na vozilih in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanega motorista do reševalnega vozila. Reševalci so voznico osebnega vozila prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice, motorista pa v Urgentni center Splošne bolnišnice Novo mesto. Obveščene so bile pristojne službe.

Nesreča na Brodu pri Podbočju, 31. marec 2021

(10:05) Motorist obležal več kot 70 metrov od mesta trčenja

Kaj o nesreči pravijo policisti?

"Posebno hude telesne poškodbe"

"Po prvih ugotovitvah policistov je nesrečo povzročila 60-letna voznica osebnega avtomobila, ki je z regionalne ceste zavijala levo proti dovozu do stanovanjske hiše. Ko je zapeljala na levo smerno vozišče, je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 32-letni motorist," o sredini nesreči na Brodu pri Podbočju pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

Motorist hudo poškodovan obležal na travniku več kot 70  metrov od mesta trčenja

Po silovitem čelnem trčenju je motorist hudo poškodovan obležal na travniku več kot 70 metrov od mesta trčenja. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za posebno hude telesne poškodbe.

Primer še preiskujejo, bodo za na tožilstvo podali kazensko ovadbo

"Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo zoper povzročiteljico na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu," dodajajo.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali pet pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

krško
pge krško
nmp krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja