Skip to main content
V Posavju 3.3° C Sreda, 20. januar 2021
07.01.2020
12:01
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
V noči na torek so imeli policisti Postaje prometne policije Novo mesto opravka s pijanim 23-letnikom, ki se ni zmenil za njihove signale.

23-letnik divjal, za znake policistov pa se ni zmenil

Zapeljal z avtoceste, pri Ruhni vasi trčil v drevo

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so namreč med kontrolo prometa na avtocesti v noči na torek pri Smedniku s svetlobnimi in zvočnimi signalni ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil z veliko hitrostjo.

Trčil v drevo, odbilo ga je na cesto

Trčil še v službeno vozilo policistov

Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, zapeljal z avtoceste, v Ruhni vasi pa izgubil oblast nad vozilom in trčil v drevo.

Ubežnik se v nesreči ni poškodoval

Policisti so obvladali pijanega voznika

Kot pravijo policisti, je vozilo kršitelja po trčenju odbilo na cesto, kjer je trčil še v službeno vozilo policije. 23-letnega voznika, ki se v nesreči ni poškodoval, so policisti obvladali in mu odredili preizkus alkoholiziranosti.

Vozil brez veljavne vozniške, ostal brez avtomobila

Policisti so med postopkom še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,56 miligramov alkohola. Avtomobil so zasegli, mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

(bš)

policija
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja