Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
11.01.2021
08:24
Foto: arhiv ePosavje
Od petka do ponedeljka v Posavju nov potres, pomoč občanki, prejšnji teden pa 8 izrednih dogodkov. In kje bo v ponedeljek motena oskrba z električno energijo?

Od petka do ponedeljka v Posavju

Potres, pomoč občanki, prejšnji teden pa 8 izrednih dogodkov

V soboto zvečer so se znova tresla tla

V soboto, 9. januarja 2021, ob 22.29 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 3,9 v bližini Zagreba (Hrvaška), 141 km jugovzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci vzhodne in osrednje Slovenije. Ocenjujemo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Gasilci odprli vrata, reševalci obolelo osebo oskrbeli in prepeljali v bolnišnico

V nedeljo ob 10.39 so v naselju Črešnjice pri Cerkljah gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice s strokovnim posegom odprli vhodna stanovanjska vrata, za katerimi je ležala obolela oseba. Gasilci so nudili tudi pomoč reševalcem pri prenosu osebe do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so občanko na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Brežice.

Prejšnji teden v Posavju 8 izrednih dogodkov

V preteklem tednu smo na območju Posavja zabeležili osem izrednih dogodkov, od tega štiri v občini Brežice in štiri v občini Krško.

Kje bo v ponedeljek motena oskrba z električno energijo?

Transformatorska postaja Bračna vas

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Bračna vas nizkonapetostni izvod Na trn med 8.30 in 13. uro.

 

Obvestila in ostale aktivnosti

19 pozivov za nujno medicinsko pomoč

Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so od petka popoldne do ponedeljka zjutraj posredovali 19 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja