Skip to main content
V Posavju 7.4° C Petek, 23. april 2021
25.03.2021
10:50
Foto: arhiv ePosavje
V sredo so policisti na območju krške občine obravnavali dve hudi delovni nesreči. V Krškem se je poškodoval 19-letnik, v Malem Podlogu pri padcu s strehe 42-letnik.

Najprej v Brežice, nato pa v Ljubljano

Poškodba 19-letnika

"Nekaj pred 12. uro se je zgodila nesreča pri delu v podjetju v Krškem, kjer se je pri delu s strojem hudo poškodoval 19-letni delavec. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v brežiško bolnišnico, od tam pa je bil zaradi posebno hudih telesnih poškodb odpeljan v Univerzitetni klinični Ljubljana," pravijo policisti.

Okoliščine še preiskujejo

Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo in bodo o ugotovitvah po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo. "O nesreči so obvestili preiskovalno sodnico, državnega tožilca in pristojnega inšpektorja za delo, ki so prišli na kraj nesreče," dodajajo.

42-letnik padel s šestih metrov

Zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti

Okoli 16.30 so bili policisti Policijske postaje Krško obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu in je zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 42-letni moški v Malem Podlogu izvajal dela na strehi gospodarskega objekta in padel z višine okoli šestih metrov.

Policisti nadaljujejo z  zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin

Policisti so o nesreči obvestili preiskovalno sodnico, državnega tožilca in pristojnega inšpektorja za delo, zdaj pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin.

(eP)

krško
nmp krško
pge krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja