Skip to main content
V Posavju -2.2° C Sreda, 25. november 2020
09.11.2020
12:18
Požar Križe, Brežice
Foto: PGD Veliki Kamen
Od sobote do ponedeljka so s številke 112 posredovali 11 klicev za nujno medicinsko pomoč. V soboto zvečer požar v Križah dodobra uničil stanovanjsko hišo.

Sobota

Krški poklicni gasilci posredovali v Brežicah in Krškem

V soboto ob 17.20 so posredovali gasilci Poklicne gasilske enote Krško v Brežicah, kjer so s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila, ob 22.28 pa so v Kovinarski ulici v Krškem gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja ter nudili pomoč policiji in reševalcem nujne medicinske pomoči Krško pri oskrbi obolele osebe.

Požar v Križah v občini Brežice

Oglasila se je sirena z znakom za neposredno nevarnost

V soboto ob 18.28 je v naselju Križe, občina Brežice, zagorel stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Križe, Spodnja Pohanca, Sromlje, Dečno selo, Globoko, Brežice in Veliki Kamen, ki so požar pogasili, obveščene so bile pristojne službe. Za aktiviranje gasilskih enot so uporabili sistem javnega alarmiranja z znakom za neposredno nevarnost.

Policisti uradno o požaru v Križah

Zagorelo naj bi v prvem nadstropju hiše

Brežiški policisti so bili o požaru v kraju Križe obveščeni v soboto okoli 18.30. Po prvih ugotovitvah naj bi zagorelo v prvem nadstropju stanovanjske hiše, ogenj pa se je razširil na celotno etažo in ostrešje.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščine

"V času, ko je zagorelo, v hiši ni bilo stanovalcev. Požar so gasilci omejili in pogasili, policisti in kriminalisti pa nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in ugotavljanjem vzroka za nastanek požara. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo," pravijo policisti.

Nedelja

Iz gnojne jame rešili kravo

V nedeljo ob 11.30 so v naselju Ravno v krški občini gasilci Poklicne gasilske enote Krško s pomočjo avto dvigala iz gnojne jame rešili kravo. Kot pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice, se krava pri tem ni poškodovala.

Pitna voda v Križe

V občini Brežice so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pišece pripeljali 5 m3 pitne vode porabnikom v naselje Križe.

Obvestila in ostale aktivnosti

Prejšnji teden 18 izrednih dogodkov

Od sobote do ponedeljka so v Regijskem centru za obveščanje Brežice posredovali 22 pozivov za nujno medicinsko pomoč. V preteklem tednu so sicer na območju Posavja zabeležili 18 izrednih dogodkov, od tega šest v občini Krško, enajst v občini Brežice in enega v občini Sevnica.

reco brežice
brežice
krško
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja