72. Razborski večer: Poročilo in fotografije (FOTO)

72. Razborski večer: Poročilo in fotografije (FOTO) Foto: Matej Imperl

Razborski večeri so kljub časom, ko imamo občutek, da se vse lepo, nežno, prijazno, spoštljivo in razumevajoče pogreza v temo in brezup, brezčasni in brezmejni in to je dokazal tudi zadnji večer v sezoni 2012-2013, že 72. po vrsti.

Glasbene gostje Amabile z Benjaminom Lipovškom niso navdušile samo s svojim nastopom temveč tudi s tistim nekaj kar poslušalcu, oziroma gledalcu pusti poseben pečat. Vokalna skupina štirih deklet, ki nastopa pod skupnim imenom šele kratek čas, je prepričala s samim izborom pesmi kakor tudi s samo izvedbo.

Vsi gostje so zanimivi in bogati s svojimi izkušnjami, zato nam veliko povedo tako ali drugače, s pesmijo, z besedami in na platnu. Kot likovna gostja se je tokrat, prvič kot samostojna razstavljavka, predstavila amaterska slikarka Irena Zgonc. Na ogled je postavila zgodnja dela, ki zajemajo predvsem portrete, ter tista, kot jih imenuje sama, iz zrelih let. V Domu krajanov na Razborju bo v naslednjem mesecu tako na ogled preko 40 del, pretežno akvarelov, ki predstavljajo predvsem krajine za katere slikarka črpa navdih iz motivov domačega okolja in krajev, ki jih obišče sama oziroma v sklopu likovnih kolonij, katerih se pogosto udeležuje.

Kako biti preprosto človek pa nas je prepričal Sebastjan Kamenik, kot osrednji gost večera. Mediji ga opisujejo kot literata, tekstopisca, predsednika literarnega foruma in neuničljivega humorista, povezovalca koncertov in še kaj bi se lahko našlo. Vse to ne bi bilo nič v primerjavi s tem, da je Sebastjan slep. Zase pravi, da je sicer slep, ampak tisti, ki se s tem obremenjujejo, da pa so slepci. Sebastjan zajema življenje z veliko žlico, čeprav ni bilo vedno tako. Rad ima glasbo, zato tudi ni naključje, da je Sebastjan že devet let tudi povezovalec koncertov Tanje Žagar. Lepo besedo najde za slednjega od slovenskih glasbenikov s katerimi sodeluje, posebej veliko zaupanje pa goji prav do svojega menedžerja Mikija Šarca. Odgovornost do občinstva Sebastjan pokaže na njemu lasten način, s humorjem in smehom in tako nobenega ne pusti ravnodušnega.

Ni bilo naključje, da je bil Sebastjan gost večera ravno v mesecu marcu. »O, da«, je bil odgovor na to ali podlega ženskim čarom. In odgovor je bil tako iskren, da smo mu prav zares verjeli. Sebastjan se je razveselil tudi Jureta Palčnika, enega mlajših igralcev dramske skupine Razbor pod odrom, ki je na hudomušen način zaželel vsem dekletom, ženam in mamam najlepše želje v prazničnem mesecu marcu.

Večer smo zaključili s prijetnim druženjem ob hrani in pijači, ki jo je pripravila družina Čučnik s Polja in se razšli z obljubo, da z Razborskimi večeri v KŠTD Blaž Jurko nadaljujemo tudi v novi sezoni.

Mojca M. Petrovčič,
KŠTD Blaž Jurko

FOTOGRAFIJE (12)


Poglejte tudi

Pošljite novico