4. Anin glasbeni večer - Posavski kvartet saksofonov (19.9.)

4. Anin glasbeni večer - Posavski kvartet saksofonov (19.9.) Foto: Rastislav Florjančič (zupnija-leskovec.si)

Kulturno društvo Leskovec in Župnija Leskovec vabita na Anin glasbeni večer v petek, 19. septembra, ob 18.30, v cerkvi sv. Ane v Leskovcu pri Krškem.

Anine glasbene večere 2014 bo zaokrožil Posavski kvartet saksofonov - Jure Knez, Eva Kotar, Matjaž Škoberne in Anže Rupnik.

POSAVSKI KVARTET SAKSOFONOV sestavljajo Jure Knez – sopran saksofon, Eva Kotar – alt saksofon, Matjaž Škoberne – tenor saksofon in Anže Rupnik – bariton saksofon deluje približno leto dni.

Jure Knez (1995) je po končani glasbeni šoli pri prof. Nevi Marn v Radečah nadaljeval izobraževanje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Levu Pupisu. Jeseni se odpravlja na študij saksofona v Nemčijo.

Matjaž Škoberne (1981) je prof. saksofona na glasbeni šoli Krško in glasbeni šoli Sevnica. Diplomiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu prof. Matjaža Drevenška. V času študija se je izpopolnjeval na Lemmeninstittutu v Leuvenu. Kot člana komisije mednarodnega tekmovanja in kot predavatelja saksofona ga redno vabijo na Clarisax days v Reggiolo (Italija). Je član Slovenskega orkestra saksofonov in drugih klasično-jazzovskih skupin.

Eva Kotar (1996) in Anže Rupnik (1996) sta se začela učiti saksofon v glasbeni šoli Sevnica pri prof. Matjažu Škobernetu. Letos sta zaključila 3 letnik na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, v razredu prof. Oskarja Laznika. Vsi člani kvarteta so vrhunski glasbeniki, saj so na najrazličnejših državnih in mednarodnih tekmovanjih doma in v tujini (TEMSIG, EMONA, SAKSISTRA, Svirel …) redno posegali Po najvišjih mestih. Vsi pa se udeležujejo tudi raznih seminarjev in poletnih šol pri priznanih profesorjih.

Anini glasbeni večeri


Poglejte tudi

Pošljite novico