Četrta čajanka rokodelske skupine KD Leskovec pri Krškem

Četrta čajanka rokodelske skupine KD Leskovec pri Krškem Foto: Anton Hruševar

Za letošnjo četrto čajanko so se članice KD Leskovec, Ročnodelske skupine odločile, da povabijo KD Libna iz Dolenje vasi, saj imajo članice KD Libna za seboj že veliko ustvarjalnih let, tehnik in razstav, medtem, ko leskovška skupina deluje šesto leto.

 Ob čaju in prijetnem klepetu so pokramljale o ročnih delih in načrtih, saj veselja do ročnih del ne manjka, tudi občudovalcev razstav ne, seveda pa moraš v sebi imeti voljo, da se določene tehnike naučiš in to toliko, da si rečeš: Samo še to vrsto naredim, potem končam. Ko prideš do te točke, se čas vedno najde. V vsako ročno delo, ki je mnogokrat podcenjeno, je vloženo veliko truda, ur in ljubezni.

V prav vsakem ročnem delu se tako vidi bogata aktivnost in želja po ohranjanju kulturne dediščine. Ko ustvarjalnih rok več ne bo, bo od nas odvisno, ali bomo znali ohraniti odnos do te kulturne dediščine in jo prenesti na generacije za nami. Zato kot same pravijo, bi prav rade videle mlajše roke v njihovih skupinah, a jih hkrati razumejo,da v obdobju, ko odraščajo otroci, se dela nekoliko manj.

Tokrat se je klepetu pridružil tudi Boštjan Arh, vodja Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri KD Leskovec pri Krškem, kamor spada Ročnodelska skupina. Z željo po ustvarjalnosti in v upanju, da se zopet vidijo, se članice KD Leskovec - Ročnodelske skupine zahvaljujejo KD Libna za udeležbo na njihovi četrti Čajanki.

Anton Hruševar

FOTOGRAFIJE (4)


Poglejte tudi

Pošljite novico