Leskovški kulturniki so gostovali v Srbiji (FOTOGRAFIJE)

Leskovški kulturniki so gostovali v Srbiji (FOTOGRAFIJE) Foto: Anton Hruševar

V četrtek 27. aprila, se je Kulturno društvo iz Leskovca pri Krškem odzvalo na povabilo KD iz Srbije in tako trikrat izvedlo igro Branislava Nušića - Žalujoči ostali. Po četrtkovem prihodu v Beograd in nastanitvi v hotelu Kasina so v večernih urah v Kulturno športnem centru Kostolac odigrali prvo predstavo.

Predstavo ali igro si je ogledalo preko 50 gostov iz Beograda,ambasador Slovenije Vladimir Gašparič,predstavniki Nacionalnega sveta slovenske nacionalne manjšine,potem predstavniki lokalne oblasti iz Požarevca in Kostolca,domačini in domače amatersko društvo,ki je to igro že igralo in je želelo videti kako jo odigra KD iz Leskovca pri Krškem. Po končani predstavi so bili vsi prisotni pogoščeni z večerjo, žirija pa določila ali izbralo tudi najboljšega igralca ali igralko to je Klavdija Mirt, ki je prejela spominsko plaketo, samo Društvo pa zahvalnico.

Naslednji dan je društvo zopet v večernih urah nastopilo v Guduruci, kjer so prejeli od domačega društva zahvalnico,z večerjo pa so jih pogostili v družinski vinski kleti Selecta. KD Leskovec pri Krškem je svojo mini gledališko turnejo po Srbiji zaključilo v Novem Sadu, kjer so obiskali še društvo Slovencev Novi Sad - Kredarica, kjer so ponovno prejeli zahvalnico in bili pogoščeni z večerjo. Polni prijetnih doživetij so se v nedeljskem večeru vrnili v Slovenijo,na poti domov pa jih je spremljala vesela glasba harmonik, ki so ji imeli seboj.

Anton Hruševar

FOTOGRAFIJE (16)


Poglejte tudi

Pošljite novico