Poletna muzejska noč v Galeriji Božidar Jakac - program

Poletna muzejska noč v Galeriji Božidar Jakac - program Foto: arhiv ePosavje

V soboto, med 18. in 23. uro, bo v Galeriji Božidar Jakac v sklopu programa Poletna muzejska noč, potekalo vodstvo po razstavi Dušana Tršarja, ustvarjalna delavnica za otroke in družine ter po odprtju razstave koncert na dvorišču galerije - z nami bosta Metod Banko in Teo Collori s projektom Pesem o morju.

Poletna muzejska noč v Galeriji Božidar Jakac - program

sobota, 17. 6. 2017,

od 18. do 23. ure ob 18.00 Javno vodstvo po retrospektivni razstavi akad. kiparja Dušana Tršarja. Na vodenem ogledu razstave se boste seznanili z umetninami in življenjsko potjo akademskega kiparja Dušana Tršarja.

ob 18.00 Ustvarjalna kiparska delavnica za otroke in družine. Na delavnici bomo raziskovali kipe, tehnike in materiale v katerih ustvarja umetnik Dušan Tršar, nato pa bomo, po navdihu Tršarjevih svetlobnih objektov, ustvarjali kipe iz pleksi stekla.

ob 20.00 Jožica Medle: Zrak, ki ga dihaš ti / The Air You Breathe, odprtje razstave v lapidariju. Na razstavi bo umetnica predstavila serijo grafik, ki je nastala ob zaključku doktorskega študija na Oddelku za grafiko zagrebške Akademije likovnih umetnosti, in v kateri likovno obravnava odnos človeka do narave.

ob 21.30 Metod Banko in Teo Collori: Pesem o morju, koncert na dvorišču. Glasbenika v projektu Pesem o morju na prefinjen način združujeta poezijo in glasbo. Primarni učinek njune glasbe je, da skozi zadovoljstvo sodelovanja, še posebej skozi mediteransko podalpski melos, poslušalcu daje prijetno glasbeneo izkustvo. Pesmi so včasih humorne, plesne, včasih resne – kot brezčasen glas človeštva, ki poslušalca ne pušča ravnodušnega. Vabljeni tudi k ogledu stalnih razstav in aktualnih razstav Dušan Tršar: Retrospektiva v novih prostorih ter Tina Dobrajc: Velika dekleta ne jočejo v nekdanji samostanski cerkvi. Vstop je na ta večer prost.

Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki


Poglejte tudi

Pošljite novico