V cerkvi na Brunku spet zvenela ljudska pesem (FOTO)

V cerkvi na Brunku spet zvenela ljudska pesem (FOTO) Foto: KUD Budna vas

Prav lep sončen dan je bil v nedeljo 11. junija 2017 in na Brunk so priromali pevci in pevke iz Koroške in sevniške občine. Že tradicionalno so Ljudske pevke Solzice iz KUD Budna vas pripravile v cerkvi na Brunku koncert ljudskih pesmi.

Kot je uvodoma povedala povezovalka Magda Sigmund, ta cerkev res kliče po obnovi, a vseeno se je po maši prijetno razlegalo prepevanje in božalo ušesa in duše poslušalcem. Letos so poleg domačink z ubranim petjem nastopili še Planinska pevska skupina iz Planinskega društva Lisca Sevnica, skupina Stari časi iz Rimskih Toplic in Ljudske pevke kmetic iz Mislinjske doline Bršljanke, ki so s pesmijo prinesle lepe pozdrave s prelepe Koroške.

Za konec so vsi nastopajoči družno zapeli še skupno pesem. Po koncertu je sledilo prijetno druženje v senci pod Skoporčevimi orehi. Vsi ki ljubimo slovensko ljudsko pesem, se kdaj vprašamo: »Ali bodo naši vnuki in pravnuki, še peli lepe slovenske pesmi?« Upamo, da bodo, saj to je naša želja in tudi zato pripravljamo takšne koncerte in druženja.

Za KUD Budna vas Magda Sigmund

FOTOGRAFIJE (3)


Poglejte tudi

Pošljite novico