Drugi Anin glasbeni večer v Leskovcu pri Krškem (FOTO)

Drugi Anin glasbeni večer v Leskovcu pri Krškem (FOTO) Foto: Anton Hruševar

V cerkvi sv. Ane v Leskovcu pri Krškem so v soboto, 8. julija 2017, pripravili drugi Anin glasbeni večer. Na violini se je predstavila mlada sevniška violinistka Ana Močnik, ki je z letošnjim letom zaključila nižjo glasbeno šolo violine pri prof. Mateji Ratajc Kragelnik.

Ana se je leta 2014 udeležila mednarodnega tekmovanja Svirel, kjer je prejela zlato plaketo,na superfinalih 2016 in2017, pa si je priigrala zlati priznanji. S korepetitorko Špelo Troha, ki je začela z učenjem klavirja v Glasbeni šoli Krško in kasneje v Glasbeni šolo Brežice, sta izvedli zanimiv program in z interpretiranjem navdušili obiskovalce koncerta.

Korepetitorka Špela Troha je v letu 2015 v okviru Erasmus programa študirala na Dunaju, januarja 2016 pa je z odliko in posebno pohvalo zaključila magistrski študij klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Za popestritev koncerta so kot gostje nastopile članice Godalnega kvarteta Glasbena šole Sevnica: Ana Močnik in Ema Štigl na violini, Mateja Ratajc Kragelnik na violi in Tinkara Jene na violončelu. Koncert je povezovala Manca Marinčič.

Anton Hruševar

FOTOGRAFIJE (5)


Poglejte tudi

Pošljite novico