Ovčka, ki je prišla na večerjo ... k volku v knjižnico (FOTO)

Ovčka, ki je prišla na večerjo ... k volku v knjižnico (FOTO) Foto: Knjižnica Brežice

Po sončnem oktobru je tu že november, ki je s seboj prinesel k nam dež, v krajih z višjo lego pa so se otroci že razveselili snega. Za vse nas, ki smo povezani s knjižnicami, je poseben 20. dan v tem mesecu, ko praznujemo »dan slovenskih splošnih knjižnic«. Ob praznovanju slednjega smo v goste povabili Gledališče Smejček s predstavo Ovčka, ki je prišla na večerjo.

Otroci so spremljali malo ovčko, kateri je mama ovca povedala, da je prišel čas, da si poišče lasten dom. Ovčka je bila več kot prepričana, da bo našla dom, čeprav še ni vedela, kako. Nekje v gozdu je živel lačen volk, ki je bil vsak večer prisiljen jesti zelenjavno juho in še kako bi se mu prilegla jagnječja obara! Dogajanje na odru je tedaj šele postalo napeto, saj volkova obiskovalka ovčka ni želela biti njegova večerja, pač pa njegova prijateljica. Otroci so z zanimanjem sodelovali, ko je ovčka učila volka pesem. Volk je spoznal, da tako prikupne ovčke ne more pojesti, zato jo je postavil pred vrata, za kar mu je bilo pozneje žal. V nadaljevanju so mu pri iskanju ovčke na pomoč priskočili mladi gledalci. Prijatelja sta se z njihovo pomočjo znova našla in skupaj bosta preživela zimo.

Pravijo, da je druženje s prijatelji dobro zdravilo zoper dolgčas. V hladnejših in vedno bolj prazničnih dneh, ki so pred nami, vam želimo, da bi bila knjiga vaša zvesta prijateljica.

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice

FOTOGRAFIJE (25)


Poglejte tudi

Pošljite novico