Ovacije za Španski večer na Senovem (FOTOGRAFIJE)

Ovacije za Španski večer na Senovem (FOTOGRAFIJE) Foto: Boštjan Colarič

Gledališka skupina DKD Svoboda Senovo je na predzadnji dan starega leta na odru Doma XIV. divizije predstavila gledališki dogodek, ki so ga poimenovali kar ŠPANSKI VEČER.

Španski večer sestavlja desetih zgodb, ki so jih senovski gledališčniki izbrali iz zbirke dramskih del Ljubezenske in šaljive slike al fresco sodobnega španskega dramatika Joseja Luisa Alonsa de Santosa. Režiserka Boža Ojsteršek jih je umestila v okolje španske gostilne, kjer spoznamo njihove zgodbe. Rdeča nit je ljubezen, ki ima različne obraze, lahko je strastna, absurdna, tragična, pragmatična ali povsem vsakdanja. Tudi šaljiva.

Deset dialogov in monologov so v celoto povezali s španskimi plesi in glasbo, kar je nadgradilo gledališki dogodek v pravi spektakel, ki je naletel na prisrčen odziv domače publike. Ta je svoje gledališčnike tudi tokrat nagradila z dolgim in gromkim aplavzom. Za kulinarično presenečenje gledalcev po predstavi je v avli v španskem stilu s sangrijo, špansko pito in še s čim poskrbela Gostilna Senica.

Ponovitev predstave bo v petek, 5. januarja, ob 18. uri; drugih repriz Španskega večera kot celote Gledališka skupina DKD Svoboda Senovo ne načrtuje, saj je za to predstavo prilagodila senovski oder.

Vabimo vas, da si pravočasno rezervirate sedeže. Hasta la vista!

Boštjan Colarič

FOTOGRAFIJE (36)


Poglejte tudi

Pošljite novico