Večer ljubiteljske kulture v Šentjanžu (FOTOGRAFIJE)

Večer ljubiteljske kulture v Šentjanžu (FOTOGRAFIJE) Foto: KUD Budna vas

Teden ljubiteljske kulture, Cankarjevo leto in evropsko leto kulturne dediščine vse to smo združili na srečanju Ljubiteljskih kulturnikov 12. maja 2018 v kulturni dvorani Šentjanž. Oder so krasila likovna dela likovne sekcije ART LIPA iz KUD Budna vas in Tanje Košar ter Tanjini kvačkani dežniki.

Prav posebna paša za oči so bili kvačkani izdelki, ki jih je na ogled postavila Tanja. Za božanje ušes in duše so z ljudsko pesmijo poskrbele Ljudske pevke Solzice. Berta Logar, Jožef Žnidarič, Marija Bajt, Anica Perme in Tanja Košar so nam s prebiranjem svojih literarnih del razkrili svoja občutenja, spomine in opažanja sveta.

Eva Keber je malo pobrskala po kulturni dediščini na Slovenskem in na Češkem ter odkrila delovanje in povezavo različnih umetnikov v obeh državah v preteklosti in sedanjosti. Aleksandra Sigmund Krajnc in člani literarne sekcije Beseda iz KD Franc Bogovič Dobova so se s prebiranjem del in predstavitvijo življenjepisa spomnili našega prvega literata, ki se je preživljal s pisanjem in nam zapustil velik opus Ivana Cankarja. Vse skupaj je v prijetno druženje s povezovalno nitko spletala Magda Sigmund in to se je nadaljevalo v prelep majski večer.

Za KUD Budna vas Magda Sigmund

FOTOGRAFIJE (16)


Poglejte tudi

Pošljite novico