Jazz koncert Gasilskega pihalnega orkestra Loče (FOTO)

Jazz koncert Gasilskega pihalnega orkestra Loče (FOTO) Foto: Foto Rožman

V soboto, 15. decembra 2018 je v Kulturnem domu v Dobovi potekal spektakularen jazz koncert Gasilskega pihalnega orkestra Loče, pod vodstvom dirigentke Anite Kiralj.

Obiskovalci so prisluhnili velikanom kot so Dave Brubeck, Louis Armstrong, Quincy Jones, Duke Ellington in spoznali, da je cilj jazz glasbe izumiti nove interpretacije, spremeniti melodijo in harmonijo.

Ker je jazz odvisen od igralca so skozi program izstopili v ospredje številni solisti in dokazali svoj talent. In ravno to dejstvo, da ima orkester neverjetno število talentiranih, vrhunskih orkestrašev je bil povod dirigentki, da je pripravila ambiciozen program s pomočjo katerega je želela izpostaviti posameznike: Dejana Jerončiča na klavirju, Urbana Cedilnika na bas kitari, Mitjo Hribarja na bobnih, Nejca Kotnika in Tino Guček na saksofonih, Tonija Škalerja na pozavni, Tino Bogovič na flavti, Valentino Slopšek, Reo Dorio Bergant in Tjašo Vugrek na klarinetih ter Damjana Škalerja, Romana Bogoviča, Vida Furlana, Marka Rudmana, Jurija Kovačiča in Gašperja Selka na trobentah, v pevski vlogi na začetku koncerta pa je nastopila kar sama.

Program je nosil dve presenečenji, in sicer poklon duši Splita, Oliverju Dragojeviću in skupino Golden girls, ki jo sestavljajo mame, babice in tete iz Športno – kulturnega društva Mažoretke Dobova.

Koncert je naletel na izredno pozitivne odzive občinstva, ki se je na koncertu spoznalo z bolj in tudi manj znanimi skladbami in skladatelji, posebno navdušenje pa je občinstvo izkazalo nad nastopi mladih solistov, ki so se v tej vlogi predstavili prvič.

Večer jazza je povezovala Vesna Kržan, navzoče pa je pozdravil župan občine Brežice, Ivan Molan ter predsednik Zveze slovenskih godb, Boris Selko.

Vesna Kržan

FOTOGRAFIJE (6)

  • Foto: Foto Rožman Foto: Foto Rožman
  • Foto: Foto Rožman Foto: Foto Rožman
  • Foto: Foto Rožman Foto: Foto Rožman
  • Foto: Davor A. Lipej Foto: Davor A. Lipej
  • Foto: Davor A. Lipej Foto: Davor A. Lipej
  • Foto: Davor A. Lipej Foto: Davor A. Lipej

Poglejte tudi

Pošljite novico