Januar v Galeriji Božidar Jakac Kostanjevica na Krki

Januar v Galeriji Božidar Jakac Kostanjevica na Krki Foto: Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki

Kaj vse v januarju pripravljajo v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki? V nadaljevanju zapisa si lahko pogledate napovednik dogodkov.

PREDAVANJE

Cankarjevo dojemanje likovne umetnosti

Lamutov likovni salon sobota, 12. januar, ob 16. uri

V Lamutovem likovnem salonu je še do 10. februarja na ogled razstava Upodobitve Ivana Cankarja v zbirki GBJ. Ob razstavi vabimo na predavanje dr. Roberta Simoniška, ki bo predstavil Cankarjev odnos do likovne umetnosti.

Ivan Cankar je spremljal likovno dogajanje na Slovenskem in še posebej na Dunaju, kjer je bila aktualna secesija s Klimtom na čelu. Marsikateri junak v njegovih delih je kipar ali slikar, ki ga je Cankar izoblikoval po konkretnih osebnostih, hkrati pa se je odzival kot oster presojevalec likovnih del.

AKTUALNO

Mednarodni simpozij kiparjev Forma viva 2019

Rok za prijavo: 17. marec 2019.

Odprt je razpis za udeležbo na letošnjem Mednarodnem simpoziju kiparjev Forma viva Kostanjevica na Krki, ki bo potekal med 1. in 27. julijem 2019.

V FEBRUARJU NAPOVEDUJEMO

Grafični kabinet Bogdana Borčića: XIII. postavitev

petek, 8. februar, ob 16. uri

Letošnja postavitev grafik Bogdana Borčića je izbor iz avtorjevega delovanja v 60. letih 20. stoletja, ko je umetniška grafika na Slovenskem in po svetu doživljala vrhunec. To je bilo obdobje njegovega uveljavljanja v domačem in vstopa v mednarodni prostor. Borčić se je pod vplivom informela ter lirične abstrakcije posvečal motivom, ki jih je inspiriralo doživljanje mediteranskega okolja, še posebej otoka Vis in ribiškega naselja Komiža. Lansko postavitev z naslovom Pogled skozi mrežo si lahko ogledate še do 1. februarja.

Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki


Poglejte tudi

Pošljite novico