Občni zbor članov KD Leskovec pri Krškem

Občni zbor članov KD Leskovec pri Krškem Foto: KD Leskovec pri Krškem

Člani Kulturnega društva Leskovec pri Krškem so se v soboto, 11. februarja zbrali na 11. Letnem zboru članov, na katerem so pregledali poslovanje preteklega leta in sprejeli načrt dela za letošnje leto.

Leto 2011 je bilo zelo uspešno

Iz podanih poročil vodij sekcij kot tudi iz poročila predsednice društva, ga. Mojce Špiler, je bilo ugotovljeno, da je bilo leto 2011 za njihovo društvo zelo uspešno. Izvedli so vse načrtovane aktivnosti. Uspešno so izvedli vse tradicionalne projekte (Literarni večer ob kulturnem prazniku Pomlad Prihaja, Zaplešimo v počitnice, Literarni večer ob prazniku KS Leskovec, Anini glasbeni večeri, Martinovanje), pod vodstvom in v režiji Mirjane Marinčič pa so konec novembra premierno uprizorili igro-kriminalko v dveh dejanjih Mišolovka, avtorice Agathe Christie, s katero so izvedli tudi eno gostovanje.

Zbudi se, Katka

Gostovanja so imeli tudi z igro odrasle gledališke skupine Zbudi se, Katka. Rdeča nit delovanja društva v letu 2011 je bila 10-obletnica društva, ki so je praznovali v okviru prireditve Pomlad prihaja z imenom »Imam 10 let«. V ta namen so izdali tudi zbornik z naslovom »10 let delovanja KD Leskovec pri Krškem«, na katerega so še posebej ponosni.

Občni zbor

Ob tej priložnosti so prejeli tudi priznanje Občine Krško za 10 let delovanja. Na Zboru članov se je zbralo 43 od 85 članov, katerih starostni razpon sega od 12 do 80 let. Število članov (članic) se je povečalo tudi zaradi oživitve Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine (v nadaljevanju »etno«), v okviru katere je začela pod vodstvom Helene Prevolšek aktivno delovati rokodelska skupina.

Pomlad prihaja 17. marca

Za vodjo etno sekcije, pod okriljem katere se organizira vsakoletno tradicionalno Martinovanje, je bil na zboru članov izvoljen Boštjan Arh. Prišlo pa je tudi do spremembe vodstva v literarni sekciji. Za v.d. vodje sekcije je bila izvoljena Darja Hrastelj. Vodstvo društva je na Zboru članov predstavilo tudi program dela za leto 2012, v katerem je tudi Pomlad prihaja, na katero vas vabijo že sedaj. Prireditev bo v soboto, 17. marca, v Osnovni šoli Leskovec.

KD Leskovec pri Krškem


Poglejte tudi

Pošljite novico