MePZ Viva že sedmič zvesti Naši pesmi (FOTO)

MePZ Viva že sedmič zvesti Naši pesmi (FOTO) Foto: MePZ Viva Brežice

Člani Mešanega pevskega zbora Viva Brežice so z nastopom na velikem zborovskem tekmovanju najboljših slovenskih pevskih zborov Naša pesem 2012 v Mariboru tudi letos potrdili, da sodijo v vrh slovenske zborovske glasbe.

Kot edini predstavniki širše Dolenjske in Posavja smo se predstavili s štirimi skladbami, med njimi z noviteto za naš zbor prirejene prekmurske ljudske z intrumentalno spremljavo Po lougi leiče Črta Sojarja Voglarja in Zdravico mladega brežiškega skladatelja Matjaža Predaniča.

Prejeta bronasta plaketa je dokaz, da smo se zelo zahtevnega programa lotili suvereno, kar je bilo čutiti že na predtekmovalnem koncertu na velikonočni ponedeljek v cerkvi svetega Roka v Brežicah, z malo več drznosti in žara na odru pa bi lahko posegli tudi višje.

Naša pesem velja za največji tovrstni pevski dogodek v Sloveniji, sodelovanje na tekmovanju pa pomeni izziv in priložnost nastopajočim za srečevanja in strokovne klepete ter najboljšim odpira festivalska vrata v svet. Tekmovalni in spremljevalni del je potekal tri dni, letos pa se je prvič zaključil z nedeljskim grand prixom najboljših svetovnih zborovskih zasedb za veliko zborovsko nagrado Evrope, kjer je slavil švedski zbor Sofija Vocalensemble.

Mešani pevski zbor Viva

FOTOGRAFIJE (6)


Poglejte tudi

Pošljite novico