Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
20.05.2020
10:16
Galerija Božidar Jakac, Foto: Alja Fir
V Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki so na natečaj Cvetoče krošnje letošnje pomladi, ki je potekal v teh koronačasih, prejeli 299 likovnih interpretacij 284 osnovnošolcev.

Cvetoče krošnje letošnje pomladi

Nagradili več izdelkov kot so predvideli

KOSTANJEVICA NA KRKI Na natečaju #ostanidoma in ustvari cvetoče krošnje je sodelovalo 284 učencev, v Galeriji Božidar Jakac pa so prejeli 299 likovnih interpretacij predlaganega motiva. "In kot se za natečaj spodobi, se zaključuje z razstavo in nagradami. Ob tako lepem odzivu smo nagradili več izdelkov kot je bilo predvideno – skupno 20. Ker so vsi sodelujoči izkazali izjemno motivacijo in ustvarjalnost, smo se odločili, da na virtualno razstavo uvrstimo vse prispele cvetoče krošnje," dodajajo v sporočilu.

Na natečaj prejeli 299 likovnih interpretacij 284 mladih avtorjev

Kakor pravijo, se je "v cvetoče izdelke poglobila natečajna komisija v sestavi Sandra Bratuša, Alja Fir, Mateja Kavčič ter Janko Orač, ki je bila pozorna predvsem na domiselno in izvirno interpretacijo likovnega motiva, kompozicijsko uglašenost, izvedbo likovne tehnike in splošno kakovost ter izpovedno moč dela."

(bš)

galerija božidar jakac
kostanjevica na krki

Pridružite se nam