Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
11.12.2019
18:16
Foto: Kulturni dom Krško
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško med 11. in 15. decembrom. Kaj vse bodo zavrteli tokrat? Vabljeni k ogledu napovednika.

Korporacija

Korporacija*

(Korporacija/Corporation, Matej Nahtigal, Slovenija, 2019)

Leon Gall je policijski inšpektor v poznih tridesetih. Svoje otroštvo je preživel z marginalci v natrpanem delavskem naselju in prav v četrti, kje je odraščal s svojo pokojno materjo, ki je bila narkomanka, želi »Korporacija Rihter« pričeti z gradnjo največjega stavbnega kompleksa v zgodovini mesta. Zaradi čustvene navezanosti in občutka, da nekaj ni v redu, Leon prične poizvedovati okoli projekta, od svojega dekleta, elitne prostitutke Veronike Gril, ki nudi svoje usluge pomembnemu politiku in enemu od glavnih akterjev pri projektu, pa izve, da je bil nakup tamkajšnjega zemljišča sumljiv. Medtem ko njegova policijska partnerica Kaja z negodovanjem opazuje njegovo raziskovanje, Leon verjame, da lahko z uspešno preiskavo popravi krivico in kaznuje odgovorne.

NA SPOREDU:

  • torek, 17. 12., ob 20. uri
Zgodbe iz kostanjevih gozdov

Zgodbe iz kostanjevih gozdov*

(Zgodbe iz kostanjevih gozdov, Gregor Božič, Slovenija, Italija, 2019)

Zgodbe iz kostanjevih gozdov so sanjska parabola o »življenju in smrti v pozabljenih, zapuščenih krajih«. Celovečerni prvenec mladega slovenskega režiserja je z zadnjega Festivala slovenskega filma odnesel rekordnih enajst vesen, med njimi kipca za najboljši celovečerec in najboljšo režijo ter nagrado občinstva.

NA SPOREDU:

  • sreda, 11. 12., ob 20. uri
Last christmas

Last Christmas

(Last Christmas, Paul Feig, ZDA, Velika Britanija, 2019)

Prišel je december in z njim se je tudi v kinematografih pričelo pravo božično vzdušje, saj prihaja romantična komedija, ki so jo navdihnili ritmi Georgea Michaela z naslovom Last Christmas. V filmu bomo slišali že znane skladbe slavnega pevca, pa tudi nekaj novih, ki še nikoli niso bile objavljene.

Kate v trgovini z božičnimi okraski dela kot prodajalka, svojo službo pa, medtem ko mora biti oblečena v palčico in zvončkljati s škornji, sovraži. Njeno življenje je polno slabih odločitev, hodi na avdicije, za njo je več neuspešnih zmenkov in prav nič ji ne gre po maslu. Ko v njeno življenje vstopi Tom, se ji življenje obrne na glavo in zdi se preveč dober, da bi bil resničen. In ko se London pripravlja na enega najčudovitejših praznikov v letu - božič, se zdi, da jima bližina ni usojena. A včasih je treba pustiti, da sneg pade, kamor lahko, včasih je treba prisluhniti srcu … in treba je imeti upanje.

NA SPOREDU:

  • petek, 13. 12., ob 18. uri
Nož v hrbet

Nož v hrbet

(Knives Out, Rian Johnson, ZDA, Kitajska, 2019)

Zgodba filma Nož v hrbet se odvija okoli družinskega večera, ki se sprevrže v nočno moro, saj na njem umre 85-letni Harlan Thrombey – glava družine. V njegov dom prispeta detektiva, da bi razrešila njegovo nenadno smrt ter razkrila dobro skrite družinske skrivnosti. Kmalu se zadeva zaplete, saj je sumljiv prav vsak član družine. Režiser Johnson je primerjal film z misterioznimi ugankami Agathe Christie in povedal, da ima film „Hitchcockov zaplet”.

NA SPOREDU:

  • petek, 13. 12., ob 20. uri
Ledeno kraljestvo 2

Ledeno kraljestvo 2

(Frozen 2, Chris Buck, Jennifer Lee, ZDA, 2019)

Med svoje številne oboževalce se vračata sestri Elza in Ana, ki se bosta skupaj s Krištofom, Olafom in Svenom podali na nevarno potovanje globoko v gozd, na katerem bodo skupaj odkrili, kje je sploh izvor Elzinih čarobnih moči, s pomočjo katerih bodo rešili kraljestvo. Če se je Elza v prvem delu bala svojih nadnaravnih sposobnosti, bo v drugem zgolj upala, da jih ima dovolj.

SINHRONIZIRANO

NA SPOREDU:

  • nedelja, 15. 12., ob 16. uri
Playmobil film

Playmobil film

(Playmobil: The Movie, Lino DiSalvo, Francija, Nemčija, 2019)

Animirana pustolovščina z naslovom Playmobil film je osnovana po igračah Playmobil. Potem ko se brat in sestra znajdeta v animiranem vesolju Playmobil, mora sestra rešiti brata in ga pripeljati nazaj domov. A pred tem odkriva svetove, kjer se zgodi lahko karkoli.

SINHRONIZIRANO

NA SPOREDU:

  • nedelja, 15. 12., ob 18. uri
Aeronavta

Aeronavta*

(The Aeronauts, Tom Harper, Velika Britanija, ZDA, 2019)

Napeta, vizualno osupljiva, pravljično navdahnjena in po resnični dogodkih posneta pustolovščina spet združi Felicity Jones in Eddieja Redmayna (Teorija vsega) – tokrat v košari toplozračnega balona na tvegani poti k novim znanstvenim odkritjem. Je vreme res mogoče napovedati?

NA SPOREDU:

  • nedelja, 15. 12., ob 20. uri
  • torek, 17. 12, ob 18. uri

KINO KDK Cene vstopnic: 5 € / 6 € (3D projekcija). Podrobnejše informacije o vsebini filmov najdete na www.kd-krsko.si / Predprodaja, prodaja in rezervacija vstopnic: blagajna Kulturnega doma Krško (t: 07-488-01-94). Delovni čas: pol ure pred projekcijo. Filmi označeni z znakom * so umetniški filmi.

(Kulturni dom Krško, eP)

kino spored
kulturni dom krško
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja