Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
12.02.2020
10:35
Od 3. do 5. februarja 2020 je Glasbena šola Laško-Radeče pod pokroviteljstvom TEMSIG-a v Laškem organizirala 23. predtekmovanja mladih slovenskih glasbenikov v disciplini trobenta.

23. predtekmovanja mladih slovenskih glasbenikov potekalo v devetih disciplinah

Poleg omenjene discipline je tekmovanje na drugih glasbenih šolah potekalo še v disciplinah: rog, evfonij, tolkala, harmonika, tamburica, kitarski duo, klavirski duo ter komorne skupine z godali in klavirjem.

Učenci so tekmovali tudi v glasbenih v disciplinah evfonij, tuba (GŠ Celje) in jazz solo (GŠ Kranj). V enoti Laško so tako gostili 128 učencev trobente iz slovenskih glasbenih šol.

Za tako veliko število udeležencev so se organizacijsko dobro pripravili, za kar je GŠ Laško-Radeče prejela tudi mnogo pohval obiskovalcev in ocenjevalne žirije.

Tekmovali so naslednji učenci: Zala Kajtna Poženel, trobenta 1. a , Jernej Polanc, trobenta 1. b, učitelj Marko Razboršek in Edvin Hrvić ter Ana Kmetič, oba trobenta 1.b.,  Jošt Kavšek, trobenta 1. c,  in Tilen Lapornik, evfonij, 1. a, učitelj Boštjan Župevc.

Vse učence je korepetiral Dejan Jakšič, ki je za tekmovanje pripravil tudi svojega  učenca Gala Grosa, klavir-jazz solo, 1 kategorija.

V disciplini evfonij, 1. a kategorija je tekmoval Krištof Kavšek pod mentorstvom učitelja Tonija Škalerja in korepetitorstvom Nine Mole.

Na državno tekmovanje, ki bo v mesecu marcu, so se uvrstili: Jernej Polanc, Tilen Lapornik, Ana Kmetič, Jošt in Krištof Kavšek in Gal Gros.

Doroteja Jazbec 
Foto: GŠ Laško-Radeče

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice