Skip to main content
Torek, 16. april 2024
17.10.2019
08:15
Na Loki pri Zidanem Mostu so v soboto odprli prvo samostojno likovno razstavo članice ART LIPA KUD Budna vas Gordane Dobriha.

Prva samostojna likovna razstava Gordane Dobriha

LOKA PRI ZIDANEM MOSTU V soboto, 12. oktobra 2019, je z odprtjem prve samostojne likovne razstave članice ART LIPA KUD Budna vas Gordane Dobriha Igra barv v Kulturnem domu v Loki pri Zidanem Mostu, s kulturnim programom popestrilo praznični večer Kulturno umetniško društvo Budna vas in ansambel Šentjanci.

"Slikarstvo Gordane je podobno glasbi barv. Barve iz narave se stekajo v dušo in iz nje na slikarsko podlago. Morda ravno iz teh občutkov izvira poimenovanje razstave Igra barv. Slikarko navdihuje svet narave, napolnjen z barvami, svetlobo in odsevi. Celotna paleta različnih barv se podreja natančnim zakonom, ki se jih umetnik mora naučiti in jim slediti. Tako lahko s pomočjo pravil na platnu ustvari igro barv, ulovi vzdušje narave in se nasladi s simfonijo tisočerih odtenkov. Včasih se je najbolj prijetno osvoboditi vsega in preprosto opazovati barve, s katerimi je obarvan svet," je o razstavi povedala mentorica profesorica likovne pedagogike Elena Sigmund.

Fotogalerija (Foto: Tanja Košar in KUD Budna vas):

Kulturni program v katerem so sodelovali člani društva Sara in Sanja Zupan, Emilija Sigmund in Ljudske pevke Solzice s prepevanjem, Marija Bajt pa s prebiranjem svoje poezije ter mladi fantje iz Šentjanža, ki so se poimenovali kar Šentjanci, je prijetno povezovala Tadeja Dobriha. Gordana in predsednica društva Magda sta se vsem, ki so kakor koli pomagali pri ustvarjanju del in pripravi razstave, iskreno zahvalili in vse prisotne povabili k ogledu razstavljenih del, prijetnem druženju in klepetu z umetnico.

Za KUD Budna vas Magda Sigmund
Fotografije: Tanja Košar in KUD Budna vas

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi