Skip to main content
V Posavju 7.4° C Sreda, 24. 2024
30.03.2019
19:34
Foto: Knjižnica Brežice
Četrtkovo popoldne, 28. marca 2019, je bilo v brežiški knjižnici v znamenju dogodka »IzBRANO s Primusom«.

Ta je bil že deseti zapovrstjo, v ospredju pa je bilo najnovejše delo doktorja kiropraktike Joeja Dispenze. Lani, v prazničnem brežiškem oktobru, smo spoznali njegovo delo Placebo ste vi, včeraj pa k temu dodali še delo Odvadite se biti to, kar ste. Obe knjigi sta v slovenskem jeziku izšli pri domači, brežiški Založbi Primus.

V prvem delu druženja smo z Mirelo Smajić, predstavnico Založbe Primus, spoznavali vsebino omenjene knjige. Marsikomu se naslov knjige zdi pomenljiv, češ, kako naj bomo nekaj drugega, kot to, kar že smo. Mirela pa na to odgovarja: »To, kar smo zdaj, določajo naše misli, čustva in izkušnje. Ko spremenimo pogled na resničnost, smo lahko karkoli hočemo biti. V osnovi pa smo vedno svetloba, čisti energijski potencial za vse, kar želimo doživeti ...« Najpomembnejša navada, ki se je lahko znebimo, je, da se odvadimo biti to, kar smo. Izsledki novih raziskav možganov, telesa, uma in zavesti ter kvantni skok pri našem razumevanju fizike pa nakazujejo na razširjene možnosti izkoriščanja tega, kar v sebi prepoznavamo kot svoj potencial.

Pogovor o tem, kako se znebiti starega uma in ustvariti novega, smo zaključili z meditacijo, ki jo je po predlogi Dispenze pripravil domačin Toni Aloar Ivanšek.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

 

brežice
knjižnica brežice
fotogalerija

Pridružite se nam