Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
09.10.2019
12:41
Foto: Knjižnica Brežice
Odpadlo listje, hladnejša jutra in zrelo sadje so nas že nekaj časa opozarjali, da je v deželi drug letni čas.

Jesensko druženje v Knjižnici Brežice

BREŽICE V preteklem mesecu so se otroci navajali na šolski ritem, v knjižnici pa smo zbirali ideje in čakali prvi torek v mesecu oktobru. Zakaj ravno ta dan? Na mladinskem oddelku knjižnice smo se namreč odločili, da bomo vsak prvi torek v mesecu pripravili Pravljico z ustvarjalnico za vse otroke starejše od 3 let. Knjižničarka Vera je prebrala pravljico o volku, ki je v gozdu spoznal otroke. Ob pravljici smo si prav živo lahko predstavljali otroško igro med drevesi in presenečenega malega volka za grmom. Temu je sledilo ustvarjanje.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

Tokrat so si otroci izdelali hruško ali jabolko, ki bo lahko viselo tudi tedaj, ko bo zunaj že sneg. Ob klepetu in vzpodbudah odraslih so najmlajši barvali in rezali ter ob pomoči knjižničarke dodali sponko, kjer bo pripet poseben list. Nastali barvni izdelki lahko držijo sporočilo, knjižničarke predlagamo, da je to listek iz knjižnice, kjer je naveden rok vrnitve izposojenega gradiva. Otroci odkrivajo svet in odrasli iščemo poti, kako jim ga približati v vsej njegovi lepoti.

S prvim oktobrom smo v Knjižnici Brežice pričeli novo sezono Bralne mavrice, bralnega programa namenjenega vsem otrokom, ki so stari od 3 let do zaključenega 3. razreda. V knjigah se skriva obilo zgodb, slik, podatkov in s skupnim branjem se lahko stkejo neprecenljive vezi. Vabljeni, k skupnemu branju in obisku knjižnice.

Andreja Dvornik,
Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja