Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
18.06.2019
11:45
Foto: Doroteja Jazbec
Kulturno društvo Godalni orkester Strunikat je v prijetno toplem nedeljskem popoldnevu pripravilo koncert, ki je bil zaradi ambientalnega dela za poslušalce malce drugačen od večine nastopov.

RADEČE Ob zvokih, izvabljenih iz notranjosti najbolj številčnih instrumentov, violin, je bilo pozibavanje na rečnih valovih na novem splavu prav posebno doživetje. Nastopilo je vseh 18 članov radeškega godalnega orkestra, katere je umetniško vodila Maja Glavač, tudi sicer ena izmed gonilnih posameznikov sestava, med nastopajočimi pa je pri eni od skladb kot solist nastopil Nace Naj Slakonja na violončelu. Uvodni pozdrav in zaključne misli z zahvalo je zbranim namenil vsestranski radeški ustvarjalec, tudi član KD GO Strunikat, Bojan Sumrak, preko izbrane vezne besede pa je program s prefinjeno preprostostjo povezovala Anja Suzić.

Fotogalerija:

Godalni orkester Strunikat je za svoje poslušalce in vse, željne prijetnih melodij, pripravil dva koncerta, prvi je potekal ob 17.30 in drugi ob 19.uri, povabilu na edinstven glasbeni dogodek nad rečnimi valovi Save pa se je skupno odzvalo dobrih 120 obiskovalcev.

Sicer so zvenu godalnih instrumentov Strunikata zlasti domačini prisluhnili leta 2013, ko so koncert v neposredni bližini reke Save izvedli prvič, glede na to, da so nastopili nekajkrat na pomolu in letos že četrtič na splavu, pa je dogodek že postal tradicionalen in vsako leto privabi kakšnega ljubitelja glasbe več.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja