Skip to main content
Torek, 16. april 2024
06.05.2019
20:14
Foto: Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki
Kaj vse se bo v maju dogajalo v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki? V nadaljevanju zapisa objavljamo seznam dogodkov, na katere vabijo Kostanjevičani.

OTVORITEV RAZSTAVE DEL UDELEŽENCEV GRAFIČNEGA TEČAJA

Bližnji pogled - grafične tehnike z Jankom Oračem

Dvorana v parku v Krškem
petek, 10. maj 2019, ob 19. uri

V mesecu februarju in marcu smo v Galeriji Božidar Jakac v sodelovanju z JSKD, Območna izpostava Krško, pripravili nadaljevalni tečaj grafičnih tehnik pod mentorstvom Janka Orača. Na tečaju so se udeleženci pri ustvarjanju grafičnih motivov spoznali z različnimi grafičnimi tehnikami. Na razstavi bodo predstavljeni avtorski izdelki udeležencev tečaja. Razstava bo na ogled do 28. maja.


JAVNO VODSTVO

Miljenko Jergović - vodstvo po mednarodnih razstavah v GBJ

začetek v Lamutovem likovnem salonu
sobota, 11. maj 2019, ob 16. uri

Po mednarodnih razstavah Želja po svobodi: Dosje Bosna in Hercegovina (Lamutov likovni salon) in Irwin: Was ist Kunst Bosna in Hercegovina / Heroji 1941-1945 (nekdanja samostanska cerkev) bo vodil pesnik, pisatelj in esejist Miljenko Jergović.


OTVORITEV RAZSTAVE

Drago Tršar: Monument - pregledna razstava

novi prostori
petek, 17. maj 2019, ob 19. uri

Ob 90. letnici rojstva kiparja Draga Tršarja (v aprilu 2018) je Galerija Božidar Jakac konec leta 2017, na pobudo Moderne galerije in v sodelovanju s še petimi slovenskimi galerijami, pristopila k projektu Drago Tršar – Monument. Rezultat projekta je niz preglednih razstav po vsej Sloveniji, kot poklon kiparjevemu izjemnemu in širokemu opusu. Kot zadnja v nizu je razstava v Galeriji Božidar Jakac, ki se osredotoča na plastiko manjših formatov v bronu, mavcu in keramiki, pri čemer bo izpostavljen avtorjev izjemen opus portretov. Razstava bo v novih prostorih GBJ na ogled do 8. septembra.


PROST VSTOP

Mednarodni muzejski dan v GBJ

sobota, 18. maj 2019

USTVARJALNICA

Družinska delavnica ob Mednarodnem muzejskem dnevu

sobota, 18. maj 2019, ob 10. uri

Od antike do 19. stoletja so umetniki spoštovali različna pravila, da bi si olajšali delo. Med drugim tudi z opredelitvijo idealnih razmerij človeškega telesa. Egipčani so tako npr. izračunali idealno razmerje med dolžino telesa in stopala. V 20. stoletju so ta pravila poniknila v ozadje. To bo tudi predmet družinske delavnice, kjer bodo udeleženci pod mentorstvom likovnega pedagoga ustvarjali človeško figuro. Vljudno vabljeni.

Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki

kostanjevica na krki
napovednik
galerija božidar jakac

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja