Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
10.05.2019
13:57
Foto: Knjižnica Brežice
Na letošnji drugi četrtek v maju, 9. maja 2019, so v dvorani brežiške knjižnice gostili dvanajsto v nizu predstavitev »IzBRANO s Primusom«.

Ta je bila hkrati tudi zadnja, ki smo jo v spomladanskem delu predstavitev v navezi pripravili sodelavci Knjižnice Brežice in Založbe Primus. Naša gostja je bila Silvija Jovanović, idejna vodja in ustanoviteljica Osrečevalnice, ki ima svoje prostore v Ljubljani, ter avtorica knjige Osrečki za ženske, ki tečejo z dolgovi. Ta je letos v zbirki SamoSvoji izšla pri Založbi Primus.

Z Mirelo Smajić, predstavnico omenjene brežiške založbe, je gostja spregovorila o vsebini knjige, življenju nasploh in še marsičem. Tudi tem, da je med številnimi nasveti in stereotipi na temo ženska še vedno preveč takšnih, ki slednje potiskajo proti robu frustracij, kompleksov, obupa in nesrečnosti.

V pogovoru sta Mirela in Silvija nastavili zrcalo vsem, ki si želijo resnične enakovrednosti ter enakopravnosti. Črko po črko sta razkrili, kako postati svodobna ženska, tj. svobodna in sodobna hkrati. Več o tem si lahko preberete v »svežem« priročniku, brežiški knjižničarji in založniki pa vas z novimi vsebinami nagovorimo jeseni.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja