Skip to main content
V Posavju 8.8° C Sreda, 24. 2024
12.04.2019
14:40
Foto: Benjamin Kovač
Na grajskem stolpu grada Rajhenburg je na ogled razstava skulptur iz valovitega kartona – Guba, ki je rezultat arhitekturne delavnice študentov Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani.

Gre za zelo uspešno sodelovanje fakultete in razvojnega centra PackRight Centre podjetja DS Smith v Brestanici. Na otvoritvi razstave je generalna direktorica podjetja, Majda Androjna izpostavila pomembnost tesnega sodelovanja izobraževalnih inštitucij z gospodarstvom. S tem hkrati ne samo izboljšamo klasičen učni proces, kot povzel dekan fakultete za arhitektura Matej Blenkuš, ampak tudi doprinesemo k potrebam po kadrih ter veščinah in znanju teh kadrov, meni Androjna.

Študentje so raziskovali »trajnosten material prihodnosti«, izpostavili likovne in mehanske potenciale materiala, možnosti njegove obdelave in širše uporabe v oblikovanju in arhitekturi. Vsa dela so nastala na podlagi subtilne interpretacije glasbenih del svetovno priznanih avtorjev klasične glasbe kot na primer Ryuichi Sakamoto, John Cage, Wim Mertens, Arvo Pärt, Zbigniew Preisner, Jöhann Jöhannsson, Olafur Arnalds in drugi. Svoja dela razstavljajo študenti 2. do 5. letnika Fakultete za arhitekturo, Univerze v Ljubljani.

Avtorji skulptur:
Zala Babič, Alja Cevc, Aleksander Cifer, Barbara Cigler, Matija Cvikl, Ema Dizdarević, Maja Dobnik, Eva Dolar, Lea Ema Dolenc, Tinka Dolinar, Nastja Kastigar, Ana Krese, Urša Mahnič, Noemi Milanović, Tina Zorec, Medeja Tomaževič in Nino Čubelić

Mentorji:
UL FA, izr. prof. dr. Matej Blenkuš, asist. Primož Žitnik, Ajdin Bajrović in Lara Sedar

Strokovna pomoč:
DS Smith (Pack Right Centre Brestanica), Alenka Knez, Miha Krnc in Ajda Regali Knez.

Razstavo je otvorila podžupanja občine Krško, Ana Nuša Somrak. GUBA je v slikovitem ambientu podstrešja grajskega okroglega stolpa na ogled do 11. maja 2019 v odpiralnem času gradu Rajhenburg: od torka do nedelje med 10.00- 18.00. Ogled razstave je mogoč z gratis vstopnico. Vabljeni!


GUBA
razstava študentov Fakultete za arhitekturo UL seminarja Blenkuš s podporo embalažnih strategov podjetja DS Smith, Brestanica

11.4. - 11.5.2019
Grad Rajhenburg | Cesta izgnancev 3, Brestanica


DS Smith, Brestanica

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja