Skip to main content
V Posavju 8.5° C Četrtek, 25. 2024
08.02.2020
16:11
Kulturni praznik na OŠ Jurija Dalmatina Krško
Foto: OŠ Jurija Dalmatina Krško
Na Osnovni šoli Jurija Dalmatina Krško so kulturni praznik obeležili s prireditvijo. V nadaljevanju objavljamo fotografije in zapis s prireditve.

Kulturni praznik na OŠ Jurija Dalmatina Krško

KRŠKO V petek, 7. februarja 2020, smo se tretjo uro pouka odpravili v našo telovadnico, kjer smo imeli proslavo. Sprva smo poslušali himno, ki jo je zapel pevski zbor. Sledila je točka devetošolk. Plesale so z obroči in bilo je res zabavno. Od voditeljic in voditelja smo izvedeli veliko o Prešernu. Kmalu so prvošolci prisegli, da bodo spoštovali šolska pravila. Takrat sem se spomnila dne, ko sem to prisegla jaz. Prvošolci so se nato postavili v krog in zaplesali. Bilo je res zabavno in prisrčno. Vmes je pevski zbor zapel še pesem, ki se mi je zdela zelo lepa.

Fotogalerija (Foto: OŠ Jurija Dalmatina Krško):

Dve dekleti iz 9. razreda sta nato zaigrali še na kitaro. Sledil je govor naše ravnateljice. Govorila je o ljudeh, ki bi se jih morali večno spominjati in so naredili veliko za naš narod. Strinjala sem se z njo. Voditelji so še nekaj časa govorili. Na koncu so devetošolci pospremili prvošolce v razrede. Pred izhodom smo imeli še fige v spomin na našega največjega pesnika – Franceta Prešerna. Proslava je trajala okoli eno uro. Vsi smo se veliko naučili.

 

Tina Štorman,
6. b OŠ Jurija Dalmatina Krško

šole v posavju
krško
fotogalerija
video

Pridružite se nam