Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
14.01.2020
19:18
Razbor pod odrom, mladi gledališčniki
Foto: MMJP
Na Razborju pod Lisco deluje skupina mladih ljubiteljskih gledališčnikov, ki delujejo v okviru gledališke skupine Razbor pod odrom. V nadaljevanju objavljamo njihovo predstavitev.

Razbor pod odrom gostuje

SEVNICA Prijateljujemo že deseto leto in vsako leto se nam zgodi posebna zgodba. V letošnjem šolskem letu smo se odločili za poustvarjanje knjižne uspešnice Grozni Gašper. Prvo predstavo smo odigrali v mesecu novembru na domačem odru na Razborju pod Lisco.

Gostovali po šolah občine Sevnica

V ponedeljek, 23. decembra, in v torek, 24. decembra, pa smo gostovali po šolah občine Sevnica. Prvi dan smo s predstavo navdušili učence osnovne šole Tržišče, nato pa še najmlajše učence osnovne šole Sava Kladnika Sevnica ter učence s podružnice Loka. Prvošolčki so se zelo vživeli v predstavo in so nas dodobra utrudili.

Drugi dan pa smo obiskali še osnovno šolo Studenec in tudi oni so zelo dobro sprejeli našo predstavo. In kakšna je vsebina naše zgodbe? Ker je bilo prijateljema med počitnicami strašno dolgčas, sta si zamislila morsko dogodivščino, kjer kot strašna gusarja skrijeta gusarski zaklad v obliki čokolade. Zaplet v zgodbi poskrbijo kapitanovi premajhni čevlji in zbrana druščina prijateljev odkrije gusarski plen v obliki čokolade.

"Najboljše zgodbe so tiste, ki jih pišejo prijatelji"

Nauk skoraj uro trajajoče zgodbe je spoznanje, da je vrednost zaklada v tem, koliko ta pomeni lastniku in da doseže vrednost šele, ko ga je ta pripravljen deliti tudi z ostalimi. Najboljše zgodbe so tiste, ki jih pišejo prijatelji. Če nam ne verjamete, nas povabite medse in videli boste, da vse to drži. Vsi igralci Razborja pod odrom se že veselimo še kakšnega gostovanja.

Lučka Imperl, OŠ Sava Kladnika Sevnica

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja