Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
15.04.2019
10:30
Foto: Boštjan Colarič
Gledališka skupina DKD Svoboda Senovo je pretekli teden v četrtek predstavila premierno uprizoritev glasbeno-gledališke predstave Show strahow izpod peresa letošnje jubilantke Svetlane Makarovič.

Z isto predstavo je naslednji dan dopolnila program tradicionalne prireditve »Za sodobnejšo šolo«. Show strahow je sodoben slovenski muzikal, v katerem se pesnik nehote sooča z lastnimi strahovi, ki jih prikliče zato, da bi prestrašil sosede in jih tako pregnal v postelje, saj bi sam rad le v miru spal. Strahovi pa vedno znova pridejo le k tistemu, ki jih ustvari in nagajajo le njemu. Pri njem se udomačijo za toliko časa, kot jim to dopusti. Tudi oni so šibki in ranljivi, le prepoznati jih moramo. Kako vsakdanje, kajne?! Poznate tudi vi take zgodbe?

Enourna predstava je nastajala od pretekle jeseni in je bila režiserki, Boži Ojsteršek, in številni igralski ekipi velik sporočilni, igralski in še zlasti pevski izziv, saj se vsak od ključnih igralcev predstavi s svojim songom. Za pevske nastope je igralce vztrajno in kvalitetno pripravljala Galina Tubeishat. Mlade plesalke, ki jim je koreografije pripravil Sebastijan Vodlan, s svojimi plesnimi nastopi pomembno dopolnijo sporočilnost zgodbe. Igralci: Goran Miljanović kot glavni protagonist, ter strahovi: Zvonko Marinič, Matej Ulčnik, Vlasta Moškon, Simona Šoštar, Branko Margon, Marjan Poznič, Ajda Španring, Tatjana Kolar in Radica Šoln pa še sosedje: Marjana Mešiček, Irena Kozole, Alenka Poznič, Simona Predanič, Anže Šeško in Boštjan Colarič so nastavili ogledalo vsem nam, da bi prepoznali lastne strahove in jih pregnali od sebe čimprej. Kot pevci so se skoraj vsi našteti na odrskih deskah predstavili prvič. Guni Fabjančič je zopet poskrbel za presežke na scenskem področju. Presežke predstavljajo tudi kostumi in drugi scenski in režijski dodatki. Skratka: predstava vredna ogleda in navdušenja!

Ampak – to ni navadna gledališka predstava, to je šov. Vse zgoraj napisano in še mnogo, kar naj ostane skrito za nove gledalce, zagotavlja tisto, čemur pravimo resnično pravi šov – tokrat Show strahow.

Avtorica je napisala, da je predstava primerna za starostno stopnjo med 4. in 99. letom. Na Senovem je navdušila mlajše in starejše gledalce, enim je bila paša za oči, drugim je pomagala odgnati katerega od še ne čisto udomačenih strahov, saj je ob koncu in še naslednji dan med gledalci odzvanjalo: »Strah strah, pojdi spat domov, jaz se ne bojim strahov!«

Boštjan Colarič

krško
fotogalerija
senovo

Pridružite se nam