Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
08.01.2020
13:10
Kino spored, Krško
Grafika: Kulturni dom Krško
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško med 9. in 12. januarjem 2020. Kaj vse bodo zavrteli tokrat? Vabljeni k ogledu.

Filmski kino spored v Kulturnem domu Krško (9. januar 2020):

Resnica

Resnica*

(La vérité, Hirokazu Koreeda, Francija, Japonska, 2019)

Fabienne je velika zvezda francoskega filma. Da bi skupaj proslavili izid njene avtobiografije, iz New Yorka prispe igralkina hči Lumir z možem in hčerko. A ko se izkaže, da je v knjigi z naslovom Resnica več laži kot resnice, privrejo na dan spomini in dolgo zamolčana čustva. Prvi film Hirokaza Koreede (Tatiči), posnet zunaj Japonske, je iskriva in igriva refleksija o razmerju med materjo in hčerko, v kateri prvič skupaj zaigrata legendarni Catherine Deneuve in Juliette Binoche.

NA SPOREDU:

  • četrtek, 9. 1., ob 18. uri
  • sreda, 15. 1., ob 20. uri
1917

1917

(1917, Sam Mendes, Velika Britanija, ZDA, 2019)

Na vrhuncu prve svetovne vojne je dvema britanskima vojakoma, Schofieldu in Blakeu, podana nemogoča misija - v tekmi s časom morata prečkati sovražnikovo ozemlje in prenesti sporočilo, ki bi lahko ustavilo smrtonosni napad na stotine vojakov, med katerimi je tudi Blakejev lastni brat. Vojni spektakel Sama Mendesa je res edinstven filmski presežek za začetek leta 2020, kar se je pokazalo tudi na današnji podelitvi prestižnih filmskih nagradi zlati globus, kjer si je 1917 prislužil kipca za najboljši film (drama), Sam Mendes pa kipca za najboljšo režijo. Celoten film je posnet z enim neprekinjenim posnetkom, kar gledalcu da občutek, da se nahaja sredi vojnega območja, nad njim pa so navdušeni ne samo kritiki in poznavalci temveč tudi vsi gledalci zgodnjih posebnih projekcij po svetu.

NA SPOREDU:

  • četrtek, 9. 1., ob 20. uri
  • sobota, 11. 1., ob 20. uri
  • nedelja, 12. 1., ob 18. uri
  • sobota, 18. 1., ob 20. uri
Vohuni pod krinko

Vohuni pod krinko

(Spies in Disguise, Nick Bruno, Troy Quane, ZDA, 2019)

Leti, leti, leti, leti,... VOHUN! Najboljši vohun na svetu Lance Sterling (Rok Kunaver) bo januarja postal MOGOČEN, HITER in NEPREDVIDLJIV GOLOB, to najboljšo in nikoli videno krinko pa mu bo zagotovil znanstvenik Walter (Andrej Zalesjak). Novi animirani film studia, ki je prinesel Bikca Ferdinanda, poln zabave, obratov in zapletov velja za eno najbolj pričakovanih animacij leta.

SINHRONIZIRANO

NA SPOREDU:

  • sobota, 11. 1., ob 18. uri
  • nedelja, 12. 1., ob 16. uri

KINO KRŠKO Cene vstopnic: 5 € / 6 € (3D projekcija). Podrobnejše informacije o vsebini filmov najdete na www.kd-krsko.si / Predprodaja, prodaja in rezervacija vstopnic: blagajna Kulturnega doma Krško (t: 07-488-01-94). Delovni čas: pol ure pred projekcijo. Filmi označeni z znakom * so umetniški filmi.

(KD Krško, eP)

kino spored
kulturni dom krško
krško

Pridružite se nam