Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
13.02.2020
07:51
Obeležili spomin na Prešernovo prijateljstvo
Foto: Anton Hruševar
Kulturno društvo Leskovec je v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Leskovec tudi letos organiziralo Prešernov literarni pohod ob slovenskem kulturnem prazniku.

Leskovčani obeležili spomin na Prešernovo prijateljstvo z Grünom

LESKOVEC PRI KRŠKEM Ob 14.00 smo se zbrali pred leskovškim Gasilskim domom, od koder je skupino pohodnikov vodil predsednik KS Leskovec Jože Olovec. Uro in pol trajajoča hoja do Mavzoleja Anastazija Grüna je potekala po pred kratkim na novo urejeni gozdni poti, ki je tudi sicer redno obiskana trasa leskovških pohodnikov, med njimi tudi skupin šolskih otrok.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Pred Mavzolejem je Mojca Pacek predstavila Prešernovo prijateljstvo z nekdanjim lastnikom Šrajbarskega turna grofom in pesnikom Antonom Aleksandrom Auerspergom s pesniškim psevdonimom Anastazij Grün, Doroteja Jazbec, Verica Rep, Janja Mirt, Karolina Cizerle in Janez Bizjak pa so nastopili z recitalom Prešernovih pesmi.

Pot smo na nadaljevali mimo Šrajbarskega turna, ki dandanes žal kaže le klavrno podobo svoje nekdanje mogočnosti, in se mimo sadovnjakov vrnili na izhodišče pohoda – odločeni, da se prihodnje letos spet zberemo.

Mojca Pacek, KD Leskovec

kd leskovec pri krškem
leskovec pri krškem
krško
fotogalerija

Pridružite se nam