Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
29.04.2020
13:32
Foto: Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki
V Galeriji Božidar Jakac bodo po prvomajskih praznikih odprli svoja vrata za obiskovalce.

Od torka, 5. maja, naprej

Ponovno odprtje Galerije Božidar Jakac

KOSTANJEVICA NA KRKI Tako bodo svoja vrata za obiskovalce ponovno odprli v torek, 5. maja 2020 ob 10. uri. Veseli smo, da se bodo lahko po naših razstavnih prostorih zopet sprehodili obiskovalci, seveda ob spoštovanju vseh varnostnih ukrepov.

Muzeji priskočili na pomoč učiteljem in vzgojiteljem

"V času epidemije smo muzeji kljub temu, da nismo mogli sprejemati obiskovalcev, opravljali svoje delo naprej (posredovanje gradiva, informacij, priprave projektov, digitalizacija itd.) Ob tem pa smo, zahvaljujoč predanemu delu muzejskih sodelavcev, aktivno sodelovali z uporabniki z informacijami in objavami gradiva na spletnih omrežjih. Muzeji smo v dani situaciji priskočili na pomoč tudi učiteljem in vzgojiteljem ter ponudili vsebine za interaktivno učenje in poučevanje. Izvajali smo kulturne dneve, virtualne delavnice in oglede razstav," ob tem pravijo v Skupnosti muzejev Slovenije.

"Muzejev danes še ne moremo odpreti"

"O spremembi predhodno nismo bili obveščeni"

"Slovenska javnost je skupaj z muzealci težko pričakovala odprtje muzejev in spremembe odloka smo se iskreno razveselili. Žal o tej spremembi predhodno nismo bili obveščeni, zato muzejev danes še ne moremo odpreti. Poskrbeti moramo namreč za varnost zaposlenih in obiskovalcev, prostore muzeja ustrezno pripraviti in sprejeti zaščitne ukrepe," še dodajajo v sporočilu.

(bš)

kostanjevica na krki
galerija božidar jakac

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice