Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
27.05.2019
13:09
Foto: KUD Budna vas
Otroci rišejo je naslov likovne razstave najmlajših članov likovne sekcije ART LIPA iz KUD
Budna vas v Caffe galeriji Radeče, katero so odprli 23. maja 2019 in bo na ogled
približno dva meseca.

Svoja dela so na ogled postavili Emilija Sigmund (5 let), Sara Zupan (7), Marcel Kajtna (11), Julija Kermc (12), Klara Sonc (13), Manca Berglez (14). "Slikarji imamo dve magični palici, to sta svinčnik in čopič, ki nam pomagata na belih ploskvah papirja in platna ustvariti tridimenzionalen svet. Takšnem magičnem procesu se posvečamo z mladimi člani KUD Budna vas na individualnih uricah avtorskega programa Elene Sigmund profesorice likovne pedagogike »Mala Akademija«. Skozi učno pot risanja enostavnih linij, spoznavanja osnov perspektive, teorije svetlobe in senc, od prvih tihožitij in krajin pot pripelje do prvih ustvarjalnih projektov. In ta raziskovalna pot se nikoli ne konča," je na odprtju povedala mentorica Elena Sigmund.

Odprtje razstave so Ljudske pevke Solzice popestrile z ljudsko pesmijo, Sara Zupan je zapela dve ruski narodni, Klara Sonc, ki obiskuje glasbeno šolo Laško Radeče je ob spremljavi citer zapela ljudsko Roža na vrtu, Emilija Sigmund je ob pomoči Elene Sigmund na sinesajzer zaigrala dve skladbici, povezovalka programa Magda Sigmund pa je prebrala dve pesmi Marije Bajt.

Po končanem programu smo si v prijetnem pogovoru z ustvarjalci likovnih del in njihovo mentorico, polnili dušo s pogledi na dela, ki so res vredna ogleda.

Za KUD Budna vas
Magda Sigmund

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi